wat kun je met windows server 2011

Status
Niet open voor verdere reacties.

ido435

Gebruiker
Lid geworden
10 nov 2010
Berichten
674
hallo
dit is een beetje een domme vraag lijkt mij
maar wat kun je eingelijk met windows server en wat zijn de verschillen met win 7
graag ff kort samegevat

alvast bedankt
 
Dat is een besturing systeem speciaal voor thuis servers om bvb een website op te hosten. Dit vraagt minder vermogen dan de normale windows en is dus speciaal gericht om iets te hosten!
 
maar is het ook gemakerlijk in gebruik of moeilijker
 
Een server bediend een aantal clienten.

Windows Server is van het begin af aan (NT Server) ontworpen & ontwikkeld om het gat te vullen dat *NIX/Linux & Cisco links lieten liggen: De servermarkt voor kantoren & kleine bedrijven die 5 tot 500 clienten centraal willen aansluiten.

Ter vergelijk: *NIX/Linux-fabrikanten vinden je pas interessant vanaf 500 clienten, bij Cisco mag je langskomen voor 5000 clienten, maar liever ietsje meer...

Later is daar de Windows Home-Server bijgekomen, speciaal om thuis media te streamen. Ok, domeinnamen werden gemeengoed, snelle internetverbindingen, dus een eigen server thuis werd inderdaad ook een mogelijkheid.

Is het nu moeilijker? Het is maar wat je gewend bent. Als je voor het eerst een (Windows) Server opstart, zit je bijna meteen daarna met je tanden in het toetsenbord. Een server is nl. per definitie altijd "harder", minder kwetsbaar gemaakt, & in tegenstelling worden geen van de handelingen die je op een Windows Client uitvoert, je makkelijk gemaakt. Het is dus wennen. Servers zijn bedoeld om verbindingen tot stand te brengen & simpelweg informatie heen & weer te smijten.

De rest kan je zelf vinden als je zoekt op: Server Client.
 
Laatst bewerkt:
ok
dus het is gewoon gemaakt om gemakkelijk bestanden te delen en online te zetten dus
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan