Windows 7 detectie van ee nieuwe Multi-Core processor

Status
Niet open voor verdere reacties.

Phr3ak

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
24 jun 2009
Berichten
1.614
Even een voorbeeld van waar en hoe het mis kan gaan :)

Je hebt Windows 7 geinstalleerd met een dual core processor en hebt de boot optie aan gevinkt in MSconfig: "Number of Processors" en het aantal op b.v. twee gezet. ( start -> uitvoeren -> msconfig -> boot options) Sommige mensen kiezen voor deze optie, om het aantal core's in de taskmanager geforceed op het gewenste aantal core's te zetten ...

Als je dan vervolgens een upgrade gaat uitvoeren naar een quad or hexacore (of een andere type processor met meerdere core's). Dan komt het vaak voor dat Windows 7 het aantal core's niet goed herkent, en daar zelfs mee de fout in gaat. Om dit euvel op te lossen kun je de volgende stappen doorlopen, zodat het juiste aantal core's weergegeven wordt :)

1) Haal het vinkje weg in MSConfig > Boot tab > Advanced Options > "Number of Processors" en sluit MSConfig

2) Download het programma EasyBCD 1.7.2 (even op googlen: EasyBCD) waarmee je een hoop functies van windows 7 mee kunt aanpassen

3) In de advanced opties EasyBCD en selecteer "Limit Widows to '0' CPUs (0 is een aantal core reset)". Klik "Apply Settings" en sluit EasyBCD.

4) Vervolgens sluit je de PC af, dus geen reset .. Maar echt gewoon even uit zetten ..

5) Ná een nieuwe opstart van de PC, als je dan de windows taskmanager opstart, zul je zien dat windows 7 weer het juiste aantal core's weergeeft voor je processor :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan