Windows verkenner geeft niet alles weer bij muziekbestanden.

Status
Niet open voor verdere reacties.

edewaal97

Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2011
Berichten
28
ik vind het ZEER irritant dat mijn windows verkenner in sommige gevallen niet helemaal goed werkt, ik dacht, misschien weten jullie er een oplossing voor?
ik dacht eerst dat het aan mijn mediaspeler lag: Winamp pro nieuwste versie.
maar deze heb ik verwijderd, en nu is het nog steeds zo. hieronder een plaatje:
raar.jpg


ik heb de map "gespecialiseerd" voor muziek.
 
Hoi,
Dit is denk ik geen probleem van je verkenner, maar een probleem in je muziekbestanden. De zgn Tag informatie is niet aanwezig of in een andere standaard.
Gebruik hiervoor een programma zoals Tag&Rename om de info aan te passen.

Groetjes Jan
 
dit is nou juist het probleem, het word niet weergegeven, maar het is er wel, dat kun je zien in Windows Media Player. een aantal
wmplayer.jpg
ik vind dit vaag.
 
moet je eerst afspelen dan voeg die ze toe of je hem zo zien in te stellen of die automatisch synchroniseert.
 
Hoi,
Lijkt inderdaad vaag maar is het niet. Dit heeft te maken met de standaard voor de tag informatie, er zijn verschillende standaarden voor,
ID3v2 , Wma, Ogg/Flac, Mp4/ M4a en Apev2. zoals je ziet heeft Wma een eigen standaard. Ik heb al mijn info in ID3v2 formaat staan.
Deze is zowel in Wm player als verkenner goed weergegeven, en hiervoor gebruik ik al jaren Tag&Rename. Tevens heb ik al mijn muziek in Mp3pro formaat opgeslagen.

Groetjes Jan
 
okee, dit lijkt me een goeie. ik ga het proberen. als het niet lukt, dan hoor je nog van me!
 
ik heb ondertussen een heel aantal dingen geprobeerd, en ik heb het gesynchroniseerd van id3v1 naar id3v2 maar met hetzelfde effect... nogsteeds hetzelfde.

kan je mij vertellen hoe ik het moet doen, want misschien heb ik het wel op de verkeerde manier gedaan.
 
Laatst bewerkt:
Hoi,
Zoals ik al eerder schreef, ik gebruik hiervoor tag&rename, dit werkt vrij eenvoudig, ik heb de informatie die ik in de tag heb staan ook in de bestandsnaam zitten.
het hernoemen van de tag info vanuit de bestandsinfo gaat per directory in een keer. Als ik muziek download zorg ik dat ik alle info in de bestandsnamen heb zitten, soms moet ik hiervoor de artiest naam aanvullen, soms kan ik het uit de bestandsnaam halen door wat underscores te vervangen etc. Ik weet dus niet hoe jij dit doet.

Groet Jan
 
ik heb dat programma gedownload, ik heb alles tags gegeven, maar nu word het nog steeds niet weergegeven in windows verkenner. mijn vraag is: hoe zorg ik dat het weer in windows verkenner komt.

ik heb het gesynchroniseerd van id3v1 naar id3v2 via dat programmaatje, maar nogsteeds hetzelfde effect. niets dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan