Windows verkenner reageert niet en de pc reageert heel traag

Status
Niet open voor verdere reacties.

Malatesta

Gebruiker
Lid geworden
6 sep 2011
Berichten
48
Hallo, vermoedelijk is ons probleem niet echt origineel, maar het wordt wel wat ongemakkelijk nu . Onze zoon, 12 jaren, heeft het een en 't ander gedownload, want hij was aan het werken met "themes". Sindsdien reageert onze Windows verkenner niet goed meer en is de pc "opnieuw" traag. We hebben voor 2 maanden een nieuwe harde schijf in gestopt, Windows Vista opnieuw geïnstalleerd en alles werkte prima. We hebben echter niet altijd een goed zicht op wat onze leergierige zoon zo alles downloadt. Hij checkt wel steeds of Symantec/Norton het veilig vindt. Sinds zijn laatste downloads, krijgen we volgende berichten bij het opstarten en het afsluiten : "C: Windows\SYSTEM32\SHSVCS.dll is niet geschikt voor Windows of het bevat een fout. Probeer het programma opnieuw te installeren met behulp van de oorspronkelijke installatiemedia...."Het 2de bericht " Exception Processing Message 0xc000007B Parameters 0x75AB91B0 0x75AB91B0x75AB9180 0x75AB91B0" en het 3dr bericht gaat over iets van "DLL suite...".
Ons scherm na het opstarten is tevens ietwat gewijzigd. Ik heb Norton de volledige PC laten scannen en er was een bericht"DLL suite_setup32.exe (WS.Reputation.1) gedetecteerd door downloadinformatie. "We weten absoluut niet of dit iets te maken heeft met het hudig probleem; maar mocht iemand ons hierbij willen helpen, van harte dank alvast. mvg
 
Hoi,
uit je vraag kan ik opmaken dat je zoon volledige rechten heeft op de pc? Dat wil zeggen dat ook systeembestanden aangepast kunnen worden.
Allereerst zou je de themes kunnen deïnstalleren via configscherm>programma's en onderdelen.
Als je een Vista installatie-dvd hebt kun je het volgende doen:
Windowstoets + r (beter of handiger, als je niet als administrator ingelogd bent, is de prompt als administrator uit te voeren via start>alle programma's> bureau-accessoires>rechtsklik>uitvoeren als administrator).
typ
cmd /k
enter
typ
sfc /scannow (let op de spatie)
enter
Als je gevraagd wordt om de installatie-dvd in het optisch station te laden doe je dat.
Je originele systeembestanden worden nu teruggezet (N.B. als je na aankoop een servicepack via Windows Update hebt binnengekregen dan werkt deze methode niet).

Ik zou er eens over nadenken om een volgende keer eerst een systeemherstelpunt te maken voordat jullie zoon ermee aan de gang gaat. :eek:
Nog een welgemeende raad, koop voor jullie zoon een wat oudere pc en laat hem daar naar hartelust mee experimenteren.
Zorg dan wel dat je daar zelf een administrator-account op hebt (om evt. te kunnen ingrijpen).
 
Laatst bewerkt:
Hoi Mik, bedankt voor de snelle reactie. Na het uitvoeren van sfc /scannow blijkt de windows verkenner opnieuw normaal te functioneren en ook de pc reageert weer zoals voordien. Alleen krijgen wij nog een foutmelding bij het surfen naar een website,nl. een scriptfout in regel 215, teken 2..enz" Nadien vraag het systeem ons of we verder willen met het uitvoeren van de scripts op deze pagina, waarop we met ja of nee kunnen reageren. Enig idee hoe we hieraan kunnen verhelpen. We kunnen in elk geval op de gevraagde websites gaan. Bedankt en mvg
 
Hoi,
mooi dat het weer werkt, die melding van de scriptfout kun je uitzetten in je browser (als je IE hebt extra>internetopties>beveiliging>opnieuw instellen enz.)
Er zijn wel vaker websites met scriptfouten maar ik begrijp dat je ze voorheen niet hebt gehad?
Je kunt je pc eens laten scannen met Mbam (link en how to in m'n handtekening).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan