Word en Excel bestanden delen

Status
Niet open voor verdere reacties.

reneemettrie

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
1 aug 2006
Berichten
1.233
Ik maakte bestanden in Word en Excel, met invulvelden om gegevens voor een sportclub te verzamelen. Die dan met een paar klikken in een database kunnen geïntegreerd worden. Maar blijkbaar hebben sommigen, die een smartphone gebruiken, daar een probleem mee, ze willen het afdrukken, manueel invullen en scannen. Wat absoluut niet mijn opzet was, lijkt wel de Middeleeuwen...
Zelf gebruik ik de Smartphone niet vaak, maar is er geen meer elegante oplossing? Zoals de online app om Word en Excel te gebruiken?
Of kan ik ze op Onedrive zetten en kunnen ze dan de gegevens online invullen?
Ik had Onedrive al lang geleden afgeschreven omdat ik Excel bestanden met VBA, of Word formulieren wilde delen, maar desnoods maak iker gewone bestanden van.
 
Vroeger hetzelfde probleem gehad. Ik heb van het Word invulformulier een invulbaar PDF formulier gemaakt. (is niet hetzelfde als het Word bestand opslaan als PDF)
Dan kunnen de smartphone gebruikers die invullen via Google drive en ik laat de leden die terugsturen via Messenger.

https://support.google.com/drive/answer/9463834?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DAndroid

https://www.google.com/search?q=sen...-wiz-serp#kpvalbx=_e2euZJeJMYyukdUPgc2EiA0_35

werkt ook met iPhone.
Als je problemen ondervindt om je Word bestand om te zetten naar een invulbaar PDF formulier wil ik dit voor jou wel doen.
 
Als je problemen ondervindt om je Word bestand om te zetten naar een invulbaar PDF formulier wil ik dit voor jou wel doen.
Of:
https://www.onlineprinters.nl/blog/invulbare-pdf-maken/
[h=3]Export uit OpenOffice en LibreOffice[/h]De gratis tekstverwerkingsprogramma’s OpenOffice en LibreOffice maken eveneens het plaatsen van formuliervelden mogelijk. In tegenstelling tot Word blijft de interactiviteit bij het exporteren naar het pdf-formaat met deze programma’s behouden. Wanneer men daarmee dus een prachtig pdf-formulier heeft gemaakt, staat interactief gebruik van het formulier dus niets in de weg.
 
Bedankt voor de suggesties!
Ondertussen heeft betreffend lid alles via Messenger meegedeeld, maar ik ga dit zeker uittesten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan