Wordpress Website laad heel erg traag

Lid geworden
20 mrt 2024
Berichten
28
Ik heb zojuist alle plugins van mijn website geupdate wordpress zelf zojuist ook geupdate. Alles is up to date, ik heb zo weinig mogelijk plug ins geinstaleerd en mijn website start nog steeds heel traag op.


Ik dacht dus even een update uitvoeren maar dat heeft dus ook niet gewerkt. Mij is ook opgevallen dat zelfs mij Worpress Dashboard ook heel erg langzaam reageert. Heeft iemand enig idee wat ik hier aan kan doen ?

Ik heb even een stopwatch op gezet, nou ik moest dus 50 seconde wachten voordat ik op mijn homepage ben! valt mee toch 🤣

Ik heb een preloader aan staan genaamd: Safelayout Cute Preloader
 
Laatst bewerkt:
Ga eerst eens na welke plug-in voor traagheid zorgt in plaats dat je pleisters gaat plakken met pre-loaders en dergelijke. WordPress is leuk, maar hoe meer plug-ins je gebruikt, hoe zwaarder, logger en vaak trager je het maakt. In veel gevallen kan je veel plug-ins wel vervangen door maatwerk wat niet 'bloated' is, en dus niet rijkelijk voorzien van extra onnodigheden.

Bovendien zou je eigenlijk niet live moeten knutselen aan je site. En dit enkel in een ontwikkelomgeving moeten doen. Op zijn minst op bijv. https://dev.taxitristars.nl een kopie van je site hosten waar je lekker in de weer kan gaan met plug-ins en instellingen. Wie weet heb je nu al een paar klanten gemist.

Hier tel ik +/- 10 seconden. Veels te traag.
 
Laatst bewerkt:
Die kans acht ik erg groot.
 
En kwaliteit van je webhosting speelt hier ook een rol.

Wat performance betreft is WP een draak voor de beginnende gebruiker, die logischerwijze alles standaard heeft ingesteld.

Begin eens zonder plugins. Daarna 1 voor 1 toevoegen totdat je de langzame plugin vind
 
Hier ook zeer traag. Ligt dus in ieder geval niet aan je internetverbinding. En terwijl ik dit bericht helemaal heb getypt is hij nog niet geladen.

Hopelijk is je taxi sneller :)
 
  • Leuk
Waarderingen: Aar
Staat dus bij Strato zo te zien. Mogelijk voor het goedkoopste pakket gekozen?
 
Volgens mij is Elementor Page Builder gebruikt, heb ik ook websites in gemaakt en die werken gelukkig wel snel.
Zie ook een regel over W3 Total Cache, opletten geen dubbele cache te gebruiken.
Maar doen wat @RogerS hierboven adviseert, alle plugins uitzetten en testen.
Ben wel benieuwd of het daar aan ligt. Site is zó ongelooflijk traag. Je zou het ook aan Strato kunnen vragen?
 
De beste oplossing is om stuk voor stuk je plug-ins te deactiveren, in te kijken welke verantwoordelijk is voor je traagheid. Elk pakket voor je webhosting moet Wordpress met je plugins wel aankunnen.

Ook al heb je het goedkoopste pakket. Als je theoretisch naar een ander pakket zou moeten upgraden, dan is één van die plugins duidelijk niet efficiënt in elkaar gebouwd door de bouwer. Dus wat @RogerS lijkt te suggereren, zou ik dus het probleem bij de wortel zoeken.
 
Heb je op hetzelfde moment php op 8.1 gezet? Als ik met http naar je website ga dan duurt het een tijdje totdat ik op https zit.

1714738000773.jpeg
 
@bron Even hierop inhakend....
Ik zie een klein balkje van een minuscule seconde met 263 byte. Dat zal dan enkel een redirect-header zijn, lijkt me. Op https:// zie ik een aanzienlijke traagheid met die gele balk. Verder heeft PHP weinig te maken met HTTP en HTTPS.
 
Verder heeft PHP weinig te maken met HTTP en HTTPS
Yep, over php is een aparte vraag.
Ik kan mij voorstellen dat een plugin traag is als deze draait onder php 8.x ipv 7.x
 
  • Leuk
Waarderingen: Aar
volgens mijn eerste kijk lijkt fonts.apis van google wel voor hinder te ezorgen
 
volgens mijn eerste kijk lijkt fonts.apis van google wel voor hinder te ezorgen
Dat zal denk ik aan jouw kant zitten, want het laden wordt meteen al vertraagd. Momenteel is de laadtijd iets meer dan 1 seconde. Het is acceptabel, maar het kan veel beter.
 
Terug
Bovenaan Onderaan