XP komt niet meer uit slaapstand

Status
Niet open voor verdere reacties.

avb19

Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2007
Berichten
22
XP komt niet uit slaapstand

Sinds kort heb ik problemen met het uit de slaapstand komen van XP (SP 3).
Normaal was het zo dat bij het indrukken van een toets, of (als zo geprogrammeerd) het indrukken van de startknop, er de boodschap komt 'Windows wordt hervat' waarna er een balk van links naar rechts wit wordt en vervolgens het laatst gebruikte scherm opkomt.

Nu is het zo dat soms Windows helemaal niet tot actie te bewegen is (dus zowel het indrukken van een toets, of de startknop, leidt tot niets), en niets anders rest dan resetten.
Meestal echter komt wel de boodschap 'Windows wordt hervat', de balk loopt van links naar rechts vol, en dan bevriest alles (de witte balk blijft staan).

Na resetten wordt na enige inleidende schermutselingen de keus geboden uit twee opties:

1. Herstelgegevens verwijderen en naar het systeemopstartmenu gaan.
2. Doorgaan met het opnieuw opstarten van het systeem.

Optie 2 lijkt dan het meest aantrekkelijk, en leidt opnieuw tot de boodchap 'Windows wordt hervat', en het opnieuw van links naar rechts vollopen van de witte balk. Die verdwijnt dan wel, het scherm wordt zwart, en blijft zwart. Alles is bevroren, en alleen resetten helpt en alles begint opnieuw .

Optie 1 heeft tot gevolg dat een hele nieuwe bootsessie volgt, alsof de computer normaal was uitgeschakeld i.p.v. naar de slaapstand was gebracht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan