XP start altijd opnieuw op, moeilijkheden om in bios te geraken

Status
Niet open voor verdere reacties.

Caboose

Gebruiker
Lid geworden
28 jul 2008
Berichten
5
Hallo en bedankt om even de tijd te nemen om mijn probleem te lezen :)

ik ga proberen zo duidelijk mogelijk te zijn, en zal eerlijk zijn, dit probleem lijkt on-oplosbaar


Ik zet de computer aan, de controles worden uitgevoerd, laadscherm XP en dan komt het bureaublad van mijn pc voor ongeveer 10 seconden en dan start de computer zich weer helemaal opnieuw op.

maar nu het probleem waarom ik het moeilijk kan oplossen:
mijn ps2 poorten van muis en toetsenbord zijn beschadigt, dus heb ik USB muis en toetsenbord. Deze willen om een of ander reden niet werken zolang XP niet volledig is opgestart, dus kan ik niet in de bios.
ook bij de vraag in welke modus ik wil opstarten (veilig, normaal, ...) kan ik niets kiezen met mijn toetsenbord en dus na 30 seconden word normale modus opgestart
ik heb al geprobeerd met andere toetsenborden, zelfde probleem

het lezen van mij DVD-rom wilt hij ook niet, tenzij ik het uitdrukkelijk kan vermelden met mijn toetsenbord.

het probleem van het heropstarten, ligt, volgens mij, maar ik kan mis zijn, dat ik 2 virus scanners heb geinstalleerd, stom ik weet het, maarja :)

iemand die een mogelijke oplossing weet?
dank op voorhand

caboose
 
Als je in de bios wilt zul je toch een ps2 aan sluiting aan je toetsenbord moeten hebben om je usb toetsenbord te kunnen activeren dat je daar ook mee in de bios kunt komen
 
is het dan mogelijk, door een specialist dan wel, om de ps2 poorten te vervangen zonder het hele moederbord te vervangen?
 
lijkt me niet redabel want ze zijn er een uurtje mee bezig dus reken maar uit.
Voor het zelfde geld heb je een nieuw moederbord, alleen even opletten wat voor één je nodig bent.
 
Prop er een Windows 98 opstartdiskette in en laad daarmee je USB drivers van je keyboard/muis. En vanuit daar kun je, je cd-drive aansturen of wat je ook verder wil doen (recovery draaien vanaf xp cd)

Mja dan nog maar hopen dat hij van A: boot :rolleyes:
 
Ik had laatst hetzelfde probleem. Kreeg een pc van een vriendin van me en die moest even opnieuw windows geinstalleerd krijgen omdat hij ook na 10 sec opnieuw ging booten (na windowsscherm). Na een tijd geknoei kwam ik erachter dat ze een een cdrom uit een andere pc in deze pc had gezet en zo had aangesloten. Tja en toen d8 ik direct ok 2 cdroms die beide als master geconfigureerd zijn vindt ie niet lekker dus gecontroleerd en ja hoor beide als master. Dus van de ene cdrom een jumper verplaatst naar cable select en opnieuw erin en direct draaien natuurlijk. Conclusie heb je wat veranderd in je hardware dan kan dit ook de oorzaak zijn voor het niet opstarten van je eerder geinstalleerde windows.
Groeten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan