Zeer slecht geluid na aansluiting USB 3D Sound controller 5.1.

Status
Niet open voor verdere reacties.

mvdk

Gebruiker
Lid geworden
27 aug 2012
Berichten
5
Hallo iedereen,

Ik zit hier met een vervelend probleem en hoop dat jullie mij hierbij verder kunnen helpen.

Afgelopen vrijdag kocht ik een externe geluidskaart via usb, maar sindsdien is mijn geluid echt ontzettend slecht. Ik hoor geen bas en het geluid ruist. Nou had ik begrepen dat ik mijn standaard geluidskaart eerst uit moet zetten in de geavanceerde opties van de BIOS voordat ik mijn externe kan gaan gebruiken, echter wanneer ik deze open kom ik er achter dat ik helemaal geen geavanceerde opties heb... Ik kan deze geluidskaart dus onmogelijk uitschakelen. Uiteraard heb ik dit wel via apparaatbeheer in windows gedaan maar dit helpt niet. Wanneer ik dit doe blijft de geluidskwaliteit van mijn 3d soundcontroller gewoon het zelfde en het heeft me nu al een paar dagen gekost om een oplossing te vinden. Erg frustrerend.

Wanneer ik mijn oude geluidskaart weer inschakel heb ik gewoon prima geluid en werkt alles oke. Echter is mijn koptelefoon ingang kapot en heb ik daar niks meer aan. Om mijn koptelefoon weer te kunnen gebruiken heb ik dus een Usb 3D sound controller gekocht. Het zou dus erg fijn zijn als deze naar behoren werkt.

Zou het kunnen dat ik een fout heb gemaakt bij de installatie of zijn er belangrijke dingen om te weten wanneer ik een nieuwe geluidskaart aansluit? Ik weet het 1 en ander van computers, maar zodra het om de technische dingen gaat weet ik bijna niks. Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Hier wat info over mijn laptop

-Het is een Acer Aspire 7551G laptop.
-AMD Phenom II X4 N970 (2.2GHz)
-ATI Mobility Radeon HD 5470 up to 3319 MB HyperMemory
-17.3'' HD+ LED LCD
-6 GB DDR3 Memory
-500 GB HDD
-DVD-Super Multi DL drive
-Acer Nplify 802.11b/g/n
6-cell Li-ion battery

Alvast hartelijk dank voor de hulp.

Mvg Marcel
 
Laatst bewerkt:
Heb je de drivers geïnstalleerd, die moet je eerst installeren voordat het werkt.
ga naar de site van de fabrikant en zoek naar drivers.
 
Bedankt voor je reactie,

Toevallig heb ik gisteren gezocht naar een driver, maar volgens de fabrikant van deze geluidskaart is deze alleen nodig bij windows 98/SE. Voor hogere versies is dat volgens de fabrikant niet nodig en is die ook niet beschikbaar.

Toen ik de USB 3D sound controller voor het eerst in mijn usb poort stak werd hij ook gewoon direct geinstalleerd. Hij geeft verder ook gewoon geluid maar het is basloos en er zit een flinke ruis in. Is het misschien een optie om beide geluidskaarten te verwijderen en vervolgens de USB-geluidskaart opnieuw te installeren?
 
De gewone geluidskaart werkt gewoon goed dus die heof je niet opnieuw te installeren.
ik zal de drivers van de usb kaart een keer verwijderen en handmatig de drivers van de site installeren
 
Hallo

"een externe geluidskaart via usb"

Deze bestaan in diverse prijsklassen ... met uiteraard een andere chipset.

Dit kost 2 x niks :

http://www.benl.ebay.be/itm/USB-2-0...pt=US_Sound_Card_External&hash=item35bf082c53

Hier staat ook vermeld :

Chipset: 6911(for normal sound quality only).

If you need HIGH quality sound, we recommend you buy products which built with CM119 / CM108 / CM106 Chipset.

Ik vermoed dat je het hier bij u ook moet zoeken ...

Probeer deze ook eens op een andere p.c. om zeker te zijn.

Wat weet de verkoper u hierover te vertellen ???

Peter
 
Hartelijk bedankt voor jullie reacties! Excuses voor mijn late reactie, door mijn werk had ik helaas geen tijd meer gekregen om te reageren.


Ik ben met het geluidskaartje en mijn laptop naar een gespecialiseerde zaak gegaan om er eens naar te laten kijken. Echter blijkt dat ik een heel ander probleem heb dan dat ik had verwacht. Het ligt vrij gecompliceerd.

Wanneer ik mijn koptelefoon aansloot kwam dezelfde ruis en het zelfde schelle geluid naar boven als normaal. Maar wanneer we een stel boksen op de zelfde geluidskaart aansloten klonk alles perfect! Ik dacht dus in eerste instantie dat het gewoon aan mijn koptelefoon lag. Echter, wanneer ik mijn kooptelefoon op andere apparaten aansloot deed die het ook gewoon perfect, dus daar kan het ook niet aan liggen. Ik kreeg daar door een vermoeden dat het geluidskaartje gewoon geen koptelefoons ondersteunde. Om hier achter te komen heb daarom besloten om eens een andere koptelefoon uit te gaan proberen om te kijken of dit geluidskaartje wel koptelefoons ondersteund. Gek genoeg deed deze koptelefoon het wel gewoon goed...

Een paar dingen op een rij:

1: Het ligt dus niet aan de geluidskaart
2: Het ligt blijkbaar ook niet aan mijn koptelefoon
3: Het ligt dus ook niet aan de koptelefoon aansluiting want op andere koptelefoons werkt hij gewoon prima
4: Ook niet aan de Usb poorten

Het begint er nu dus gewoon verdacht veel op te lijken dat mijn nieuwe geluidskaartje en mijn koptelefoon elkaar gewoon niet moeten...:( Maar de reden? Echt geen idee... Zelfs de computerzaak snapte er helemaal niets van. Ik baal er wel enorm van want het is een mooie koptelefoon met perfect 5.1 geluid.
 
Laatst bewerkt:
Hallo

Heb laatst ook een "defekte" m.p.3 speler binnengekregen....

Bleek dat het koptelefoontje stekkertje 1mm korter was dan normaal.

Meestal zijn de "domme" fouten de moeilijkste om de oorzaak op te sporen.

Peter
 
En wat is de merk, type van de USB kaart en Koptelefoon?
 
Bedankt voor jullie hulp. Het is een Usb 3D 5.1 soundcontroller en het merk van de geluidskaart is Konig. Mijn koptelefoon is een Sennheisser.

Ik heb op mijn koptelefoon wel een verloopje zitten omdat de oorspronkelijke plug te dik is. Dat verloopje zorgt er dan voor dat ik mijn koptelefoon gewoon op mijn laptop aan kan sluiten.

Ik ga de lengte van de pluggen van beide koptelefoons eens vergelijken. Misschien dat daar dan het probleem zit.

Groet, Marcel
 
Laatst bewerkt:
VDK_P

Ik heb ze vergeleken en de ene plug is inderdaad slechts een mm korter dan de ander. Ik ga morgen eens naar de winkel om te kijken of ik er 1 met de zelfde lengte kan krijgen. Hopelijk is het probleem dan eindelijk opgelost. Groet Marcel
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan