Zelfbouw mediacenter, enkele vragen.

Status
Niet open voor verdere reacties.

SphiXS

Gebruiker
Lid geworden
23 nov 2002
Berichten
195
Goedemiddag,

Aangezien ik thuis nog een oude pentium 4 heb staan, wilde ik deze gaan gebruiken als mediacenter. Maar voor dat ik alle hard- en software wil gaan aanschaffen heb ik nog enkele vragen:

- De specificaties van de pc zijn als volgt: P4 2.4ghz, Geforce 7800, 768mb intern geheugen, 160gb harde schijf. Heb ik nu alleen nog maar een tv kaart nodig om de hardware compleet te maken? M.a.w. Als ik die tv kaart heb (met afstandsbedieding), dan kan ik het mediacenter gaan installeren?

- Hoe werkt het aanschakelen van een mediacenter precies? Ik neem aan dat de pc niet heel de dag hoeft aan te staan als je ´s avonds een programma op een bepaalde tijd wilt opnemen.

Alvast bedankt!
 
Kijk ook eens hier naar:
http://www.linuxmce.org/
Scheelt je een boel geld voor windows mce
Voorts draait het volgens mij op iedere redelijke pc, zoals je hebt dus, met een door linux ondersteunde tv kaart (en dat zijn er een boel).
 
De Linux versie ziet er inderdaad goed uit maar je moet toch wel wat ervaring hebben met linux als je tegen problemen aan loopt. Dit is ook nog een Linux versie http://www.mythbuntu.org of http://mythtv.org


Gebruik zelf Windows MCE 2005 als media center met 3 TV kaarten. Werkt uitstekend op een Pentium 4 2.8 ghz.

Het Media Center moet in Stanby stand staan anders kan de PC niet aangaan voor opnamen. Als de opname klaar is valt de Pc automatisch weer in Standby stand.

Let wel op dat de 160 Gb harddisk vrij snel vol kan zijn als je veel opneemt en ook DVD's / MP3 erbij gebruikt. Ik zou je dan zeker adviseren om een extra harddisk erbij te nemen. Maar dat is eenvoudig uitbreidbaar en kun je altijd doen op het moment dat het nodig is.
Verder een prima PC om een media center mee te bouwen.

Wel opletten als je MCE wilt gaan gebruiken is dat je een Tv kaart neemt die compatible is met MCE. Niet elke TV kaart werkt namelijk met MCE. Check onderstaande forum dus goed als je iets wil kopen en of er ervaringen mee zijn.

Zelf gebruik is 3x een Hauppauge 150 (MCE versie) er zijn namelijk ook Hauppauge 150 die niet geschikt zijn voor MCE dus even goed op letten.

En een zeer belangrijke tip als je analoog TV signaal hebt. Investeer is goed COAX kabel en aansluitingen. Het spul wat je bij een bouwmarkt koop is echt slecht. Dit gebruikte ik ook eerst en altijd last van sneeuw in het beeld. Nu goede spullen gekocht en een super strak beeld. En voor de kosten hoef je het niet te laten want het is niet heel veel duurder dan het standaard spul.

Probleem is wel dat sommig hardware problemen hebben met de standby stand en dit moet je dus goed uittesten. In je BIOS kun je de standby mannier kiezen S1 of S3. Zet deze op S3 dan valt de pc helemaal uit. Wel blijft de PC altijd wat stroom gebruiken.

Een paar handig links voor je:
http://www.degroeneknop.nl/forum/
http://thegreenbutton.com/forums/

Mocht je toch problemen ervaren met de standby stand dan kun je deze tool proberen die veel problemen oplost.

MCE Standby Tool
http://slicksolutions.eu/


Hoop dat je zo weer voldoende info hebt en anders horen wij het natuurlijk weer.
 
Laatst bewerkt:
Persoonlijk zou ik kiezen voor de Hauppauge WinTV PVR 150MCE OEM is wel 15 euro duurder maar dan weet je 100% dat alles goed werkt icm met MCE en ook genoeg info over te vinden als je eens een probleem hebt.

Via deze link is hij maar 60 euro en krijg je er nog een afstandsbediening bij voor MCE
http://www.informatique.nl/cgi-bin/iqshop.cgi?M=I&A=403016

De pinnacle moet je maar afwachten hoe deze presteert en blijft natuurlijk mijn mening.

Check de links van mijn vorige bericht eens en zoek daar naar ervaringen in het forum icm met Media Center of Google en de Pinnacle TV kaart. Zo kun je zelf een beeld vormen of je problemen kunt verwachten of dat de kaart prima werkt.
 
Laatst bewerkt:
Die hauppauge kaart gebruik ik zelf onder linux en die werkt prima
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan