ZoneAlarm waarschuwt bij gebruik Shareaza

Status
Niet open voor verdere reacties.

buffy

Meubilair
Lid geworden
29 jan 2003
Berichten
9.983
Hoi allemaal,

Sinds kort krijg ik bij het gebruiken van Shareaza (meestal om een bittorrent-bestand te downloaden) regelmatig de volgende waarschuwing van ZoneAlarm Pro:
Shareaza Ultimate File Sharing is attempting to transmit e-mail messages. Do you want to allow this program to send and receive e-mail messages?
Ik zeg dan "nee". Iemand enig idee wat deze melding te betekenen heeft? Ik snap er niets van. Er zit toch geen e-mailclient bij Shareaza? Het zou ook spywarevrij moeten zijn. Kortom: wat gebeurt er nu eigenlijk als ik van ZoneAlarm die waarschuwing krijgt? Ik durf geen "ja" te klikken als ik niet weet waar ik eigenlijk toestemming voor geef...

Alvast bedankt,

Buffy
 
Mijn nuchtere verstand zegt me dat je deze actie moet verbieden, je hebt tenslotte al een email-programma.
 
Geplaatst door gezina
Mijn nuchtere verstand zegt me dat je deze actie moet verbieden, je hebt tenslotte al een email-programma.

Bedankt voor je snelle reactie. Dat verbied ik dus ook, maar 'k zou toch graag willen weten wat die melding van ZoneAlarm betekent. Ik snap echt niet hoe Shareaza a-mails zou kúnnen verzenden of ontvangen.
 
Geplaatst door gezina
Schijnt idd wel redelijk safe te zijn alhoewel natuurlijk alle p2p-progjes een zeker risico bevatten.

http://www.spywareinfo.com/articles/p2p/
http://forums.shareaza.com/ qua forum, misschien kan je daar wat vinden?:)

Bedankt. Op het Shareaza-forum blijkt het probleem inderdaad bekend: http://forums.shareaza.com/showthread.php?threadid=6667 Daar staat dat het een vergissing van ZoneAlarm zou zijn. Shareaza gebruikt een poort die standaard voor mail (SMTP) gebruikt wordt, daarom zou ZoneAlarm denken dat Shareaza mail wil verzenden/ontvangen. Zou dat kunnen kloppen? (Misschien weet één van de Zonealarm/veiligheidsexperts van Helpmij dat?) Zou het veilig zijn om toestemming te geven? Voorlopig geef ik die toch maar niet, dat schijnt ook geen probleem te zijn want de downloads lopen gewoon door.
 
Overigens realiseer ik me ineens dat ik deze meldingen van ZoneAlarm pas krijg sinds het installeren van de nieuwste versie van ZA Pro (4.5.530.000). Daarvoor had ik een iets oudere versie, die deze melding nooit gaf als ik Shareaza gebruikte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan