Game pc

Status
Niet open voor verdere reacties.
Heb hem toegevoegd, weet jij ook hoeveel ik ong. zou kunnen overklocken, of wordt dat gewoon proberen?
(als je het weet) Zou 4.2 Ghz lukken?
 
Iedereen zegt altijd 4.2 GHz :p, maar het zou moeten lukken, maar lees eerst heeeeel veel tutorials en probeer zo weinig mogelijk voltages te tweaken want anders kan het wel eens gedaan zijn :p. Maar met die cpu cooler zou het een eitje moeten zijn.
 
Ik heb al wat tutorials gelezen, vooral die over AMD overdrive. Moet te doen zijn ;)
Voltages tweaken was ik niet van plan, misschien een heel klein beetje,
maar 4.2 Ghz vroeg ik omdat dat 20 % oc is en ik wou weten of 20 % oc te halen was.

EDIT: Ik lees net dat een 955 ooit is geoverclocked tot 7.1 Ghz, nou weet ik dat mij dat wel niet gaat lukken met de 965,
maar heeft iemand een idee wat ik ong. zou kunnen halen?
 
Laatst bewerkt:
Zo klaar, dit is het uiteindelijk wat ik zou doen: http://tweakers.net/pricewatch/bestelkosten/388474
- i5 processor is veel beter dan die X4 in deze lijst (http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html) staat de X4 965 op 4300 punten terwijl die i5 3450 op 6500 staat. Scheelt echt een hoop met gaming want Intel is optimzed enzo.
- Processor koeler is niet nodig. De kast is dicht dus je kan niet naar je cooler kijken en de stock koeler koelt prima. verder kan je dat geld gebruiken voor betere hardware.
- Moederbord is dezelfde als wessel laatst heeft genomen, gewoon beste prijs/prestatie voor intel bord.
- Videokaart: deze kost 80 euro minder maar is een 7870 met een Tahiti LE chip, is gewoon een 7950 check deze maar: http://nl.hardware.info/reviews/369...rd-2gb-review-stiekem-een-7950!-battlefield-3 het scheelt geld en hij is zelfs beter! Alternatief nVidia zou zijn de GTX 660 van ASUS http://tweakers.net/pricewatch/318086/asus-gtx660-dc2-2gd5.html maar die AMD kaart is iets beter en net zo duur, ASUS is alleen wat betrouwbaarder dan Club 3D dus kies je voor prestatie of betrouwbaarheid is dan de vraag. Ik zou zelf voor die AMD Tahiti LE gaan.
- Kast is prima
- Geheugen is prima
- Voeding is prima
- Harde schijf: De Seagate's zijn sneller, het scheelt maar 15 euro maar dan heb je wel 2TB harde schijf ipv 1TB oftewel 4,4 cent per GB ipv 6,6 cent
Doe even bestelkosten berekenen en check goed dat je geen producten met lange levertijden doet > http://tweakers.net/pricewatch/best...xdelivery=3&minproducts=4&maxshops=4#shoplist en dan die eerste met Azerty, 4All en EG computer lijkt me een goede deal.
Laat maar ff aan naam lezen..
Bestelkosten berekenen | Tweakers Pricewatch
tweakers.net
Winkels gesorteerd op laagste totaalprijs inclusief eventuele verzendkosten. De bestelling wordt verdeeld over maximaal vijf winkels als dit een lagere totaalprijs oplevert.
1:32pm
naam zegt dat de processor dat ie beter is dan de i5
voor gamen
1:37pm
naam
Standaard overclocken zou ik niet doen, overall systeem is intel wel beter ook met applicaties maar het zou kunnen.. scheelt wel veel geld. Wat ik trouwens vergeet ben toe te voegen is een SSD want dat is een must voor snel systeem. ik pas hem ff aan met een AMD processor, een koeler en SSD.
1:59pm
naam
http://tweakers.net/pricewatch/bestelkosten/388885
Ipv die koeler dan een FX-6100 heb je betere prestaties dan de X4 965 + overclock en is 102 euro terwijl die processor + koeler = 82+30 = 112 euro zou zijn. Verder betere support omdat de processor nieuwer is en 6-core in plaats van 4-core.
Samsung 840 SSD 120GB is de beste SSD (vertex is bagger, die benchmarks zijn sequential reads/writes die niks over praktische systeem snelheid zeggen maar het alleen goed doen in de reviews).
Levering binnen 3 dagen zit je op 720 euro voor een ziek snel systeem.
Bestelkosten berekenen | Tweakers Pricewatch
tweakers.net
Winkels gesorteerd op laagste totaalprijs inclusief eventuele verzendkosten. De bestelling wordt verdeeld over maximaal vijf winkels als dit een lagere totaalprijs oplevert.

Dit zei een vriend van mijn broer, graag jullie mening overde lijst/opmerkingen :)


Dit is nog veel goedkoper dan bij azerty: http://tweakers.net/pricewatch/bestelkosten/389130
http://tweakers.net/pricewatch/bestelkosten/389092

Die 2e is gewoon 40 euro goedkoper voor hetzelfde!
 
Laatst bewerkt:
Hm, ik ben het niet helemaal met je eens:
-SSD is niet goed! Samsung 840 series is minder betrouwbaar (naar het schijnt gaat hij sneller kapot), trager en heeft minder geheugen dan de Samsung 830 series.
-FX 6100 is minder goed om te gamen dan die X4 965 BE (Zie benchmarks)
-Voor jouw doeleinden zou ik gewoon gaan voor i5 3450+stock cooler+goedkoop (60-70) B75/H77-moederbord.
-Neem voor die prijs ZEKER de HD 7870! Een kaart die momenteel stukken beter is dan de GTX 660!

Voor de rest ziet het er in orde uit :).
 
Voor gamen is het eerste beter, punt uit. Je cpu zal je wel binnen 2 jaar moeten upgraden denk ik.
Je kan ook bijvoorbeeld een HD 7870 nemen + intel processor, je zal niet alles op ultra kunnen spelen, maar toch meestal op high. Nu is de vraag, wil je nu meer geld uitgeven om een mogelijke upgrade uit te stellen?

PERSOONLIJK: Ik zou voor de 2e gaan. Iedereen wil altijd alles op ultra spelen, maar mijzelf maakt dat niet zoveel uit, zolang ik elk spel met +60 fps kan spelen. En een HD 7870 is geen slechte kaart! Daarmee kan je nog de meeste spellen op high/ultra. Maar hedendaagse en toekomstige toppers (Crysis 3/Farcry 3) zullen moeilijk worden, maar ze zullen nog makkelijk speelbaar zijn.
 
Oké bedankt! Ik denk er nog even over na :p
Klopt het wel wat die vriend zei? Dat de tahiti LE bijna even goed is als de 7950?
 
Dat is gewoon een HD 7870 GHz edition als ik mij niet vergis, anders is het gewoon een HD 7870, en die is eigenlijk een stuk slechter :p, maar nog altijd zeer goed. Het scheelt misschien 20%, ik vind dit veel.

Edit: Het komt er gewoon op neer dat de HD 7950 veel beter is.
 
Laatst bewerkt:
@ Paquero,

Gezien de lengte van dit topic en dat ik lees dat je nog aan het sparen ben zou het dan niet verstandig zijn om als je het geld bij elkaar hebt de te kopen configuratie hier dan te melden ,want op deze manier zijn de prijzen allang weer veranderd en kan je weer opnieuw beginnen. En je weet dat je ook een bericht kan aanpassen;) nu wordt het een on overzichtelijk topic lijkt mij .
 
Laatst bewerkt:
Laatst bewerkt:
je bent nog aan het sparen zorg er eerst voor dat je het geld hebt voordat je verder gaat zoeken anders kom je er nooit uit...
computer hardware veranderd iedere maand prijzen veranderen ook heel snel dus zorg er eerst nou maar voor dat je het geld hebt

het heeft namelijk ook voor ons geen zin om advies te geven als je constant met iets anders aan komt zetten


je topic stamt zelfs uit oktober dat is al weer bijna 3 maanden...
 
Laatst bewerkt:
Ik sluit mij volledig bij firestorm aan, het is niet de bedoeling het topic steeds maar te kicken totdat je echt van plan bent iets binnen een week aan te schaffen.
 
@Paquero, dat ligt eraan. Als je jezelf pas meldt als je of op het punt staat iets te kopen en dat ook echt gaat doen of je al een configuratie hebt gekocht mag dit topic gewoon open blijven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan