handleiding Grafische kaart installeren

Status
Niet open voor verdere reacties.
Dat is ook nodig als het een onboard chip is. Of denk je dat onboard chips geen drivers gebruiken?

Tuurlijk weet ik dat onboard videochips ook drivers gebruiken...
Alleen bij plaatsing van een videokaart in een extra slot hoef je de onboard drivers 100% zeker niet te verwijderen! Geeft gegarandeerd geen conflicten en bij een defecte videokaart werkt je onboard chip nog gewoon wanneer je daar de monitor op aansluit!
 
Nog even terug komen op het automatisch herkennen van een videokaart, dat werkt meestal gewoon niet. Zeker als je computer niet zelf gebouwd hebt, wordt hij gewoon niet herkend. Een bios reset zorgt er voor dat ie dat wel wordt, anders moet je namelijk nog de functie opzoeken waar staat dat niet de onboard chip wordt gebruikt, maar de videokaart die heb er in hebt gedaan. En die drivers van je onboard, willen zeker nog wel eens moeilijk gaan doen als je er een nieuwe kaart inbouwt. Meerdere keren gehad dat CCC weer eens iritant begon te doen tegen mijn videokaart. Soms kan het zelfs zo zijn dat je de drivers van je nieuwe kaart niet eens kan instaleren omdat je kaart gewoon nog niet herkent wordt.
 
Sorry, maar niet met jje eens....

Heb in inmiddels de afgelopen jaren al vele tientallen pc's gebouwd en in nog veel meer pc's een videokaart geplaatst naast de onboard chip en nog werkelijk nooit de onbaod videodrivers moeten verwijderen of bios moeten resetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan