backup software

Status
Niet open voor verdere reacties.

mariannevanh

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
14 dec 2004
Berichten
2.085
Op een van onze computers is software geïnstalleerd waarvan we geen installatiemedia hebben. We willen een schone installatie van deze (of een nieuwere Windows) en zoeken een mogelijkheid om de software over te hevelen. Zijn daarvoor mogelijkheden?

Vriendelijke groet
 
Aannemende dat het niet om Windows zelf gaat:
Denk dat dat niet gaat lukken. Er worden immers allerlei waarden in de registry geschreven en .dll's toegevoegd die niet zonder meer terug te vinden zijn.
Er bestaat wel software voor deze functie, maar die moet dan geïnstalleerd zijn vóórdat de andere software wordt geïnstalleerd. Die software monitort dan wat er gebeurt en slaat dat allemaal op.
Op die manier kan het wel.
 
Laatst bewerkt:
@de jean: Wellicht heb ik de vraag niet duidelijk weergegeven.
Het gaat me niet om het overzetten van Windows, maar om applicaties (spelletjes, tekenprogramma's) die ik wil overzetten naar de clean install.
 
Laatst bewerkt:
Hoewel een "clean install" altijd voorkeur heeft zijn er voor de meeste gevallen toch wel voldoende mogelijkheden om je huidige versie op te schonen. Je bent er wel een poos mee bezig en als je zelf niet bedreven bent, zul je hulp van (bv. de malware) specialisten in moeten roepen.
Je houdt daarmee natuurlijk wel je huidige Windows versie (of de upgrade naar W10)
 
Het wil zomaar niet. Daarbij opgemerkt dat sommige programma's "portable" zijn en dan wel zullen werken als je de map kopieert.

Misschien hebben jullie iets aan sites waarmee je vorige versies van programma's kan vinden of de installatiebestanden staan nog op jullie schijf maar dan nog is het een heel gedoe om de afhankelijkheden te vinden.

http://www.makeuseof.com/tag/10-websites-download-older-versions-software

Met monitor programma's kan je wijzigingen zien die een installatiebestand aanbrengt, misschien werkt dat ook wanneer je een bestaande applicatie start en gebruikt. https://www.raymond.cc/blog/monitor-software-installs-remove-leftovers-install-monitor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan