Computer herkennen?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Henry1st

Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2000
Berichten
502
Hier snap ik niets van! Als ik netwerkdetectie doe (d.m.v. wizard Thuisnetwerk of klein bedrijfsnetwerk instellen in Windows XP Professional) dan verloopt e.e.a. heel voorspoedig. Het netwerk wordt snel herkend en als aangeboden wordt om een diskette te maken dan doe ik dit en gebruik deze diskette op de andere computer. Ook daar wordt het netwerk snel herkend. Computers opnieuw opstarten, bestanden delen en dan ... niets op één computer. Een computer kan bij de andere 'inkijken' maar de andere niet. Ik heb er een nieuwe router tussen zitten waar niets verder in veranderd is (standaardinstellingen op deze router). Hoe herken ik de andere computer?
Mijn eigen computer (die ik gebruik om in de andere computer in te kijken) heb ik net geformatteerd en opnieuw opgebouwd.

Alvast dank voor een antwoord!
 
Ik ben geen specialist in netwerken, maar toch maar een paar vragen. Draait op beide PC's XP Pro? Is in beide PC's dezelfde werkgroepnaam ingevoerd? Is de juiste keus gemaakt in de Wizard voor het soort verbinding waardoor in de "client" PC de poorten in Windows Firewall zijn geopend?
 
Dank voor het antwoord!

Beide computers draaien op Xp Pro en hebben allebei "thuis" als werkgroepnaam.

de vraag:

Is de juiste keus gemaakt in de Wizard voor het soort verbinding waardoor in de "client" PC de poorten in Windows Firewall zijn geopend? :eek:

begrijp ik niet helemaal. Wat bedoel je precies en hoe doe ik dat? Dank maar weer!
 
Ik ben via Start>Netwerverbindingen bij Wizard Netwerk Instellen gekomen. Rechtsboven staat daar in blauwe letters: Controlelijst voor het instellen van een netwerk.

Daarop geklikt opent het "Help en ondersteuning" venster: "Stappen voor het maken van een thuisnetwerk of een klein bedrijfsnetwerk". Dat is een uitgebreide controlelijst en het voorlaatste controlepunt is Wizard Netwerk instellen - overzicht.

Klikken en dan het één na onderste aandachtsbolletje. (Maar het is misschien handig, om de gehele controlelijst langs te lopen.)
 
Ik heb alles gedaan, zoals vermeld. Alleen blijft het probleem bestaan??? :confused:

Heb je nog een tip?
 
Nee, mijn 'wijsheid' houdt hier op. Wacht op een netwerkdeskundige. Ik wens je wel succes toe!
 
hoi,
Zet van alle drie de computers de firewal eens uit.
in xp zit een firewal die kun je uitschakelen.
heb je zelf een firewal op de computers gezet....ja....vertel dan eens welke.

gaan deze computers ook het www op en zo ja wil dat wel?
 
Alle computers hebben Norton Internet Security aan boord. Op die computers zijn de verbonden netwerken toegestaan!
 
En heb je in norton angegeven dat je een intern netwerk hebt en staan de firewal van xp wel uit.
 
Klopt, bij beide is dat het geval! XP-netwerk is uitgeschakeld, Norton heeft de netwerken geaccepteerd!
 
Haal desnoods de internet verbinding even los maar schakel nu eens alle firewals uit en kijk dan eens of je de computers wel kunt zien.
 
Misschien lukt het zo
ga naar start/zoeken computers of personen,
computer op het netwerk,
dan ip adres intypen
als het zo lukt, dan snelkoppeling maken op buroblad.

Groeten Ed
 
Alweer een stukje verder!

Met: "ga naar start/zoeken computers of personen,
computer op het netwerk" - heb ik de computer gevonden. Alleen krijg ik nu wel de mededeling: " \\(Computernaam) is niet toegankelijk. U heb mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt. Kan het netwerkpad niet vinden.

Wat nu ....?
 
Hi, ik heb even in "Help en ondersteuning" rondgekeken. Volgens mij wordt jouw probleem daar wel in behandeld. Dus Start>Help en ondersteuning>Afdrukken en faxen>Afdrukken in een netwerk, de artikelen en handleidingen van de drie onderkopjes zijn volgens mij de moeite van het lezen waard.
 
Laatst bewerkt:
Hi terug,

Ik heb gekeken, maar denk dat het eerder te zoeken is in een firewallinstelling? Ik ga daar toch maar eens naar kijken. Weet iemand misschien ook van software om een computer op afstand te besturen (zoiets als radmin); misschien kan ik d.m.v. een uitprobeerversie het netwerk detecteren?
 
Nee, daar weet ik niets van. Maar dat zit toch allemaal al in Windows XP Professional? Dat hele OS is toegespitst op netwerk beheren (Administrators, meerdere Gebruikers, rechten toekennen, enz.) Maar je moet maar even afwachten of iemand met meer kennis op dit terrein je verder kan helpen. Sterkte!
 
Gratis VNC.
In 1 van mijn eerdere berichten heb ik je al eens gevraagd om alle firewals uit te zetten.
Ga ja daar nog iets mee doen of......
 
Zet ook eens het gastaccount aan op de pc's
 
Ik ga dat a.s. vrijdag allemaal doen, nu ga ik een paar dagen de hort op!:D Tot zover dank voor de ondersteuning!
 
Ik had nog even tijd; heb het internet uitgeschakeld en ook alle beveiligingen. Op deze manier is het me gelukt de andere computer in mijn computer te laten inkijken en ook kan de printer die bij mijn computer staat (=de hoofdcomputer) nu gedeeld worden. Als ik via zoeken op het netwerk de naam van de tweede computer ingeef, komt deze heel rap tevoorschijn. Alleen als ik dan dubbelklik op de gevonden computer, begint het hele zaakje weer te zeuren dat ik geen machtigingen heb en dat ik de netwerkbeheerder om toestemming moet vragen. Dus aan één kant is het nu opgelost, alleen kan ik nog steeds niet met mijn computer (hoofdcomputer) niet in de tweede computer komen. Heb je nog een tip....?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan