computer vol

Status
Niet open voor verdere reacties.

MIELIE

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
29 jun 2015
Berichten
1
Mijn computer zit erg vol: C: 4,37 GB beschikbaar van 74,3 GB, in het rood dus en daarom langzaam?
Als ik bij gebruikers kijk en vervolgens bij appdata zie ik dat dat c.a. 10 GB is. kan ik daar niet een hoop ongestraft van weggooien? Of heeft iemand andere suggesties?
Ik doe al regelmatig schijfopruiming en herstelpunten weggooien.
 
Hallo Mielie, Welkom op het helpmij.nl forum.
De beste oplossing is een grotere harde schijf maar ik heb ook een paar suggesties voor als dat, nog, geen optie is.

Leest dit artikel eens om te zien hoe je tot maximaal ongeveer 1 Gb ruimte vrij maakt in Windows: https://www.schoonepc.nl/optim/delete.html Appdata kan je niet zomaar blind verwijderen, behalve de Temp mappen met tijdelijke bestanden. Als er bestanden van in gebruik zijn zal het verwijderen daar wel steeds stoppen.

Neem een programma wat u de gebruikte schijfruimte kan laten zien in een diagram zoals deze maar er zijn mooiere: http://www.tekrasw.com/products.htm Het is dan kiezen wat weg moet.

Sommige programma's zijn in portable versies te krijgen en draaien dan ook vanaf een USB stick.

Met cloud storage kunt u bestanden op een Internet server laten zetten. Dit is nog veilig ook. Programma's als Google Drive en Dropbox zijn alleen niet heel snel.

Met Windows kan alles op de harde schijf gecomprimeerd worden. Dit is natuurlijk een goedkope optie als de computer iets langzamer mag worden en er geen grotere harde schijf in de computer kan. Succes.
 
Als je een desktop hebt zet er dan voor een paar tientjes een schijf bij en verplaats de ruimtevretende mappen naar die schijf.
How To, kies voor de officiële verplaatsingsmethode.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan