contact formulier in php

Status
Niet open voor verdere reacties.

gervers

Gebruiker
Lid geworden
6 sep 2006
Berichten
13
Geacht forum

heb een contact formulier wat perfect werkt maar nu wil ik graag dat als het formulier is ingevuld, dat je na de melding formulier is succesvol verstuurd je weer netjes terug gaat naar bijv. de indexpagina van de site. Ook zou ik graag willen weten hoe je een achtergrond maakt in het formulier. Ben sinds kort met PHP bezig omdat je er toch wel leuke dingen mee kunt ben dus beginner. Hoop dat iemand mij kan helpen met verzoek wil ik het formulier wel mailen.

vr groet Gert
 
Om iemand te verplaatsen naar een andere pagina kun je een header sturen, maar dat werkt alleen als je nog helemaal niks aan output hebt... zelfs niet de <html> open tag.

Dat is vaak het geval als je gebruik maakt van output-buffering, maar dat zal hier niet het geval zijn... de syntax is iig:
PHP:
header ( 'Location: index.php' );

Als je wel al output verzonden hebt, kun je gebruik maken van een meta refresh, je zet dan in je pagina ergens:
PHP:
<meta http-equiv="refresh" content="5;url=http://example.com/" />

Die stuurt de gebruiker na 5 seconden naar een andere website :)

Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Meta_refresh
 
doordturen

geachte Frats bedankt voor je reactie maar het is volgens mij niet wat ik bedoelde heb ze alle 2 geprobeerd maar als ik bezig ben met het formulier in te vullen gaat hij automatisch na 5 seconden terug naar de index pagina die ik heb ingesteld. IK wil graag dat als iemand het formulier heft ingevuld dat hij op verzemnd drukt en dat hij dan pas na 5 sec naar de index pagina gaat, en ik zou ook graag willen weten hoe je een willekeurige achtergrond in mijn php script moet krijgen. Zou je daar mee kunnen helpen

vr gr Gert
 
Dan moet je de meta http-equiv gebruiken, maar wel op de goede pagina natuurlijk. Niet op de pagina van je formulier maar op de pagina waar het formulier naartoe gestuurd wordt.

Een achtergrond heeft niks met PHP te maken overigens, achtergronden regel je met HTML en CSS. PHP schrijft de HTML (en vaak meer). Je zult je dus een beetje meoten verdiepen in CSS. Een goede plek daarvoor is:
http://w3schools.com/css/css_intro.asp (engels)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan