Externe hardeschijf

Status
Niet open voor verdere reacties.
Toetsebord heeft geen adapter. Naar mijn weten heeft geen enkel toetsenbord die. Maar ik kan me vergissen. Op andere pcs doet toetsenbord het wel btw. En de spanning op beide voedingen van de externe behuizingen zijn allebei hetzelfde. Dus er klopt niks van. ALhoewel ik graag geloof dat dit soort problemen veroorzaakt worden door verkeerd aansluiten van voedingskabels. Maar daar ligt het dus niet aan in dit geval.
 
Nou het probleem ligt in ieder geval niet aan de voedingskabels. Ik heb een nieuwe externe harddisk gekocht. Een coolermaster diginote. IDE uiteraard.

En ik dee de hardeschijf erin aangesloten met originele voedingkabel. En er kwam weer rook uit. Wat is dit nou voor vaag gedoe. Ik heb niks met die schijf gedaan en de harddisk is dus eigenlijk naar de knoppen. En daar stond verdomme 15gb muziek op zonder backups. Ik verwijt jullie inks hoor voordat we dat soort opmerkingen weer krijgen maar als er een klein mogelijkheidje is die 15gb terug te krijgen dan thankyou very much. Nu is wie weet de usbs van het moederbord van een andere pc waar ik hem op aangesloten heb nu zeker ook kapot. Ondanks het een heel goedkope asrock bord is. Het blijft ***.

Egt flauw. Me harde schijf deed het echt fantastisch er was niks mee en zomaar ineens bam weg schijf. Heeft iemand hier een verklaring voor. Naast de 15gb muziek was de 250gb schijf voor 220gb vol dus ik heb echt tranen nu.
 
Ok ik ben ff naar computerland geweest (Computershop) hier heb ik ook de behuizing gekocht. Ik heb de hardeschijf laten testen. Wat bleek. Een of andere chip op de hdd is stuk gegaan. Een nieuwe externe behuizing heeft dus geen zin gehad. Want de hdd is gewoon kaduuk. Ik weet nu in ieder geval waar mijn probleem ligt. Een vriend via via kan misschien de data op een toekomstige nieuwe harddisk zetten want hij is gespecialiseerd in dat soort dingen. Alhoewel het niet gegarandeerd is dat het lukt. Dus misschien valt alles achteraf toch wel mee. Me asus p5b bord heb ik ook met de bon teruggebracht. En heel rechtvaardig want uiteindelijk ligt het toch niet aan mij.
 
Toetsebord heeft geen adapter. Naar mijn weten heeft geen enkel toetsenbord die. Maar ik kan me vergissen.
Mocht het zo zijn dat je aan een spannings-adapter denkt,die bedoel ik dus niet.
Hier staat zo'n ding bovenaan.

http://www.kelkoo.nl/b/a/ss_ps2_usb_adapter.html
Op andere pcs doet toetsenbord het wel btw.
Gelukkig maar,dan hoef je je daar geen zorgen om te maken :thumb:
En de spanning op beide voedingen van de externe behuizingen zijn allebei hetzelfde.
Dat vermoedde ik al,dat kon eigenlijk de veroorzaker niet zijn.
ALhoewel ik graag geloof dat dit soort problemen veroorzaakt worden door verkeerd aansluiten van voedingskabels.
Hier moet ik je toch even tegenspreken.De kabels verkeerd aansluiten gaat haast niet naar mijn idee.Je kunt wel een verkeerde voeding aansluiten,maar ingeval van een hogere of lagere spanning,is het,als het goed is,ook een andere plug die in de PC of het apparaat moet en dan past het dus gewoon niet ;)
Een of andere chip op de hdd is stuk gegaan.
Ik neem aan dat het een chip op de printplaat is en die kun je wellicht vervangen door er een te nemen van een zelfde type.
Ik weet nu in ieder geval waar mijn probleem ligt
Jawel,maar je weet nog niet wat die kapotte chip veroorzaakt heeft.Slechte schijf of toch door die case?

Greetz
 
Betreft die chip die laat ik nog na kijken enzo. Die gast waar ik het over heb die kan dat wie weet allemaal gratis doen. Niet alleen omdat het een vriend van me vader is maar ook omdat hij een erg goede consument daar is dus wie weet. Die gozer gaat er heel wat moeite in steken om het in orde te maken. Hij heeft een bedrijf namelijk dus kwa reparatie of de data van de schijf af halen liggen grote mogelijkheden in mijn geval.

Ik heb geen usb adapter trouwens. Als ik dat plaatje zo zie dan valt dat niet te vergelijken met die van mij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan