foutcode 0x80042302

Status
Niet open voor verdere reacties.

redcap1

Gebruiker
Lid geworden
29 feb 2012
Berichten
196
Door foutje van mijzelf kan ik mijn computer alleen nog in veilige modus opstarten.
Systeemherstel geeft volgende mededeling:

SYStEEMHERSTEL werkt mogelijk niet juist op dit systeem.
Een onderdeel van volume zhadow copyservice heeft een onverwachte
fout aangetroffen met foutcode 0x80042302
Het
Wat moet er nu gebeuren om weer terug te keren naar het goede systeem?

Graag hulp.
 
Wordt lastig: Vul maar eens 0x80042302 in op Google, en je ziet een godsvermogen aan links voorbij komen die allemaal op Systeemherstel ("System restore") betrekking hebben.
En dan houden we nog het volgende: STEL dat we systeemherstel weer werkend kunnen maken, dan is het nog maar zeer de vraag of het herstelpunt dat jij wilt terugzetten dan nog wel beschikbaar is én werkt!

Je zou bijv. kunnen beginnen met deze instructie, mogelijk best uitgevoerd na deze instructie.

Andere manier om een herstelpunt (proberen) terug te zetten:
- Start uw computer opnieuw op met de aan/uit-knop van de computer.
- Als er slechts één besturingssysteem op de computer is geïnstalleerd, houdt u F8 ingedrukt terwijl de computer opnieuw opstart. U moet op F8 drukken voordat het Windows-logo wordt weergegeven. Als het Windows-logo verschijnt, moet u wachten totdat de aanmeldingsprompt van Windows verschijnt, de computer uitschakelen en opnieuw starten en het vervolgens opnieuw proberen.
[Als op de computer meerdere besturingssystemen zijn geïnstalleerd, markeert u met de pijltoetsen het besturingssysteem dat u wilt herstellen, en houdt u vervolgens F8 ingedrukt.]
- Selecteer in het scherm Geavanceerde opstartopties met de pijltoetsen Uw computer herstellen en druk op Enter. (Als Uw computer herstellen niet wordt vermeld, zijn vooraf geen herstelopties op de computer geïnstalleerd of zijn deze opties uitgeschakeld door de netwerkbeheerder.)
- Selecteer een toetsenbordindeling en klik op Volgende.
- Klik in het menu Opties voor Systeemherstel op een hulpprogramma om dit te openen.

Dan is er ook de mogelijkheid om het systeem terug te zetten naar de stand die het wel mogelijk maakte om normaal in te loggen:
Een alternatief voor het herstelpunt

Wanneer er een fout in het systeem optreedt en je Windows 7 niet meer in kunt, dan is het ook niet mogelijk om op de hierboven beschreven wijze naar een eerder herstelpunt te gaan. Gelukkig is er een andere oplossing; de Laatst bekende juiste configuratie (Last Known Good configuration).
Om hiervan gebruik te maken herstart je je computer. Druk dan direct na het verschijnen van de opstartteksten op de functietoets F8. Desnoods meermalen, want de timing is belangrijk. Je krijgt dan een menu waarin je kiest voor de Laatst bekende juiste configuratie. Volg dan de stappen om het systeem te herstellen.

Tijs.
 
Helaas is het niet gelukt. Kon niet in systeemherstel komen. Gaf aan dat dit geblokkeerd was. Heb computer naar winkel gebracht waar ze hem weer aan de praat gekregen hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan