heb ik kans om hoog in google te komen?

Status
Niet open voor verdere reacties.

ecross

Gebruiker
Lid geworden
4 mrt 2009
Berichten
638
hallo allemaal,

ik ben van plan een website te maken met daar in al mijn aantekening die ik bij duits maak (dat lukt prima). En ik zou het natuurlijk leuk vinden om daar mee hoog (op de eerste pagina dus bij de eerste 10) in google te komen. Dus ik heb eerst even gegoogled en daar zag ik deze pagina als eerste en ik vind die pagina netjes gezegd weinig soeps en boven dien staat erop dat hij voor het laatst is bij gewerkt in 2007 hoe kan dit ooit hoog in google staan? (sirieuse vraag) en verder staan op de eerste google pagina vooral website voor vertalingen. Verder heb ik natuurlijk ook al tips gezogd om hoog in google te komen

Dus vroeg ik mij af als ik nou een mooie (en overzichtelijke) website maak, heb ik dan kans om op de voorpagina te komen?, en hoe lang duurt zoiets? (ik las dat het soms wel een tijd duurt voor dat google je website indexeert)

groeten Ecross
 
Laatst bewerkt:
Nou... ik ben niet echt een expert op het gebied van se-achtinge dingen... maar ik ga het toch even proberen :p

Goed, het idee is dit: google weet niet dat die site 'niet veel soeps is'; google kan immers geen duits. De site bevat blijkbaar wel relevante keywords (aantekeningen en duits, en dan vooral de combinatie).

Zoals je zelf al zei, als de site het laatst is geupdate in 2007 is dat zeker iets waar je op kan 'winnen' t.o.v. deze site. Echter, als er veel gelinkt wordt naar deze site zal deze zeker een 'boost' krijgen.


Dat je website 'mooi' is kan google geen $Y&%# schelen; google ziet immers alleen zwart op witte text. Het belangrijkste is dan ook dat je een goed gestructureerde site hebt. Geen fancy javascript en css, maar gewoon, html. Als dat allemaal voor mekaar is kan je bezig gaan met css en whatever.



:thumb:
 
Ik ben wat verbaasd dat die site zo hoog staat, want vanuit zoekmachine-oogpunt is het drie keer niks. En back-links zie ik ook niet, dus als die er al zijn zijn het er geen honderden. (Ik zie wel 'n paar links naar andere pagina's, maar niet die met aantekeningen.) Ik vermoed dat dit nog de beste pagina is en dat 't meer zegt over de kwaliteit van andere sites dan over deze.
Oftewel: goede kans om hoger te komen.
Aangezien je je site niet geeft, geef ik 'n link naar links met info:
http://www.css-voorbeelden.nl/links.html#a-zoek
Zeker de Nederlandstalige gidsen staan vol goede tips.
 
hallo,

eerst bedankt voor de antwoorden. en als ik het zo lees kan het misschien zelfs wat worden.
nog iets: ik heb mijn eigen website dat is dus met mijn naam in de url (betaald) kan ik nou beter hier een mapje op maken of een gratis host doen? (ik weet wel een goede: www.dhost.info)
@Goeroeboeroe: ik heb dus nog geen site gemaakt!
en nog even over die andere website (deze) alleen in de title staat 'aantekeningen duits' en verder op die hele pagina niet eenkeer die woorden!
doei
 
Laatst bewerkt:
Ja, dat had ik dus ook gezien op die site (dat 't nauwelijks wordt genoemd). Vandaar dat ik denk dat de andere sites nog minder relevant zijn voor dat onderwerp. (Ik noem het hier maar niet meer al te vaak, want als 't zo snel hoog scoort, staat anders helpmij straks bovenaan...)
Voorzover ik weet zou 'n gratis host geen verschil moeten maken met 'n betaalde. Alleen zou je bij 'n betaalde in de url de woorden kunnen verwerken waar je op gevonden wilt worden. Als je goedkope bloembollen levert (dat lijkt toch niet op het onderwerp, grinnik) zou je www . goedkope-bloembollen . nl of zo kunnen heten. En dat schijnt weer wel verschil te maken.
Zoekmachines worden non-stop belazerd en zijn dus heel wantrouwig. Maar als het onderwerp in de url staat, is er 'n heel grote kans dat de site daar ook echt over gaat, dus dat soort dingen helpen.

Als je de site nog moet maken: des te beter. Meestal wordt de omgekeerde volgorde gevolgd, helaas. Ik zou dan eerst even flink wat lezen, want als je 't in een keer goed doet scheelt dat echt zeeën van tijd. Vooral die vertaalde gids van Google met aantekeningen is heel nuttig.

En ik zou in Firefox Yellowpipe Lynx Viewer installeren vanaf https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/1944
Dan zie je hoe 'n zoekmachine, spraakbrowser, e.d. je site zien. En dat is vaak volledig anders dan wat 'n mens ziet.
 
Laatst bewerkt:
ik gebruikte vroeger (toen ik nog gratis hosting gebruikte) www.dot.tk daar kan je je website invullen en dan een .tk adres kiezen als www. goedkope-bloembollen .tk (geef maar reactie als dit geen goed idee is)
en ik heb nog firefox dus die zal ik even instaleren, die Yellowpipe Lynx Viewer lijkt mij wel handig.

@goeroeboeroe:
Als je de site nog moet maken: des te beter. Meestal wordt de omgekeerde volgorde gevolgd, helaas
het zal de ervaring zijn denk ik :D

ga ik aan die website beginnen.
 
Met .tk heb ik eigenlijk geen ervaring, ik heb nog nooit 'n site voor iemand gemaakt die daar eindigde. Omdat dat vaker voorbij komt toch maar 'ns gekeken.
Als je zoekt op 'dot tk frame' vind je nogal wat info, o.a.
http://nl.wikipedia.org/wiki/.tk
Op diverse seo-sites zie ik dat 't wel wordt geïndexeerd door Google, maar die gratis sites schijnen in 'n frame te zitten, en dat is per definitie (zeer) slecht voor resultaten in de zoekmachine (en voor spraakbrowsers e.d.).
Als je dan toch met Firefox aan de slag gaat (wat met gigantische voorsprong de beste browsers is om sites in te maken door de extensies), installeer dan ook de volgende:
Firebug: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/1843
Html validator: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/249
Web Developer: https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/60
Die zijn eigenlijk onmisbaar als je 'n site wilt bouwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan