Hoe overstappen van Windows 7 naar 8.1 d.m.v. Windows 8 upgrade DVD?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Lutz

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
27 jan 2001
Berichten
2.782
Toen ik mijn computer heb gekocht was er Windows 7, maar ik kon voor weinig een upgrade DVD naar Windows 8 bestellen alsmede een product key. Nu is er Windows 8.1, en ik wil de harde schijf door een SSD vervangen. Hoe ik de hardware moet plaatsen weet ik.

De oude manier van werken zal zijn eerst Windows 7 installeren, en dan upgraden naar Windows 8, 137 keer opnieuw opstarten en dan bijwerken naar Windows 8.1. Maar kan dat ook makkelijker?
 
Nee als je windows 8.1 wilt dan zou je hem van het internet moeten halen (HEB IK OOK GEDAAN)
En een CLEAN installatie doen (HEB IK OOK GEDAAN)
Anders moet je even naar deze video kijken https://www.youtube.com/watch?v=eXNNjwblJSs
Te simpel als je hem hebt moet je de iso op een DVD zetten & dan een clean installatie doen :)
 
Hi Lutz! Je zou inderdaad kunnen overwegen windows 8.1 te downloaden en een schone installatie uit te voeren. In principe is het zo dat een windows 8 productkey ook windows 8.1 kan activeren. Ik denk echter dat het niet zo werkt in jouw geval, omdat het hier om een upgrade key gaat. Ik heb wel het volgende gevonden (http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-8/upgrade-product-key-only). Je kan dus de installatie van windows 8 overslaan en windows 7 in één keer upgraden. :)
 
Ik ben je advies gevolgd en heb Windows 8.1 op DVD gebrand. Geen idee of het zal werken. Dat weet ik pas volgende week. Dan heb ik een SSD ingebouwd...
 
Laatsteindelijk Windows 7 64bits schoon geïnstalleerd, Windows 8 vanaf DVD als update erover geïnstalleerd, en nu probeert de Computer Windows 8.1 te downloaden. Helaas moet dat als update, en kann ik het niet als iso bestand branden...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan