Hotmail is in razende vaart accounts aan het afsluiten

Status
Niet open voor verdere reacties.

esteban

Gebruiker
Lid geworden
26 feb 2005
Berichten
103
Hoi,

na 6 jaar gebruik is opeens mijn hotmail adres afgesloten. Al mijn emailadressen, telefoonnummers, belangrijke emails... foetsjie

Om een reden gevraagd kreeg ik als antwoord dat ik het 'contract' overtreden had. Nu zie ik niet in hoe ik dat zou kunnen gedaan hebben, ik gebruik mijn mail zoals het hoort, en reageer zelfs nooit op kettingbrieven of spam.

Ik heb wat op het net gezocht en wat rondgevraagd, en nu blijkt dat hotmail dit de laatste tijd aan een razend tempo doet. Eén berichtje naar het abuse adres van hotmail is al genoeg om nog geen 24h later iemands account te laten sluiten (ik wil hier niemand op ideëen brengen, maar dit is toch zeer straf).

Ik ben ontgoocheld, kwaad en teleurgesteld. Mijn msn werkt wel nog, en daar zie ik '0 berichten'. Ze schijnen dus mijn hele inbox en mappen gewist te hebben !!!!

Ook heb ik gehoord dat hotmail in het geheim emailadressen zou verkopen aan bedrijven. Kan iemand dit bevestigen?

Mvg,

Esteban
 
Hotmail zal geen of weinig e-mailadressen verkopen aan bedrijven.
Een bedrijf wordt nou niet bepaald sirieus genomen wanneer ze aan komen zetten met een Hotmail-adres. Hier hebben de bedrijven zelf dus weinig aan.

Van dat afsluiten van accounts heb ik nog niks gehoord, maar ik ga is even mailen naar Hotmail. Ik ben tenslotte toch "vaste klant" bij hun klantenservice:D
 
ik heb even gegoogled en veel gevonden over deze zaak.

"account closed" + hotmail

en je zal veel vinden op google

Schijnt makkelijk geworden te zijn om iemands adres te laten afsluiten.

Dat ze dit zonder voorafgaande verwittiging doen vind ik wel heel straf. Als ik alles kwijt zou zijn, ik mag er niet aan denken...
 
Ik heb het mailtje net na mijn vorige bericht gestuurd.

Ik denk niet dat ik dit weekend nog een reactie krijg, dus het zal wel volgende week worden.

Ik ben benieuwd wat erover wordt gezegt.

Maar inderdaad "krom" dat het zo makkelijk gaat.

Zodra ik meer weet zet ik het neer;)
 
Ik heb een reactie:
Beste rve123,

Bedankt dat je contact opneemt met MSN Hotmail.

Mijn naam is Marina en ik begrijp dat je wilt weten hoe wij kalchten behandelen. Ik begrijp hoe vervelend dit voor je is en ik bied je mijn verontschuldigingen aan voor enige ongemakken.

Ik kan je melden dat wij iedere situatie die zich voordoet apart onderzoeken en pas tot sluiting overgaan als het een serieuse overtreding van de MSN Gebruiksrechtovereenkomst betreft.

Voorbeelden van schendingen zijn:
Kettingbrieven versturen, ongewenste reclame (SPAM) versturen en bedreigingen.

Je vindt in de MSN Gebruiskrechtovereenkomst alle regels die je in acht moete nemen om met plezier gebruik te maken van je MSN Hotmail account.


Bedankt dat je MSN Hotmail gebruikt. Ik hoop dat je probleem hiermee is opgelost, maar mocht je verder nog problemen ondervinden, neem dan gerust opnieuw contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Marina
MSN Hotmail support team
Ze zeggen dus dat ieder geval appart wordt onderzocht. Of dat ook zo is weet ik natuurlijk niet en dat valt ook niet te controleren.

Accepteer af en toe de gebruikersovereenkomst opnieuw. Deze kunnen ze namelijk aanpassen.
 
Dit was mijn 'reactie', maar ik heb nog altijd geen afdoend antwoord gekregen:

Beste,

Bedankt dat je contact opneemt met MSN Hotmail.

Mijn naam is Marina en ik begrijp dat je account gesloten is.

We kunnen je melden dat je account (...) inderdaad gesloten is.

Hotmail tolereert op geen enkele wijze Hotmail-gebruikers die betrokken zijn bij ongewenste e-mail. De accounts van deze gebruikers worden gesloten zodra er is vastgesteld dat ze de gebruiksvoorwaarden van Hotmail hebben geschonden.

In de gebruiksvoorwaarden van Hotmail wordt het volgende verklaard: "Microsoft beëindigt met onmiddellijke ingang elke account als Microsoft naar eigen inzicht meent dat via de account ongewenste e-mail of andere ongevraagde e-mail massaal wordt verzonden of daarmee verband houdende activiteiten worden uitgevoerd. Omdat schade vaak moeilijk is te kwantificeren, ga je er bovendien mee akkoord dat je Microsoft voor vereffende schade compenseert voor een bedrag van $5 per ongewenst of ongevraagd e-mailbericht dat via je account is verzonden of anderszins verband houdt met je account. Anders ga je ermee akkoord dat je Microsoft schadeloos stelt voor de werkelijke schade, voor zoverre deze werkelijke schade redelijkerwijs kan worden berekend."

Als je de volledige gebruiksvoorwaarden wilt lezen, klik je op GEBRUIKSRECHTOVEREENKOMST onderaan een willekeurige Hotmail-pagina.


Bedankt dat je MSN Hotmail gebruikt. Ik hoop dat je probleem hiermee is opgelost, maar mocht je verder nog problemen ondervinden, neem dan gerust opnieuw contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Marina
MSN Hotmail support team

_________________________________________________


Ondertussen heb ik weet van twee vrienden én mijn zus, wiens Hotmail ook is afgesloten.

Ik ben jurist, met een bijzondere interesse voor internet, en ik zal niet nalaten deze zaak ten gronde te onderzoeken. Ik zal deze namiddag een mailtje sturen naar mijn professor van drie jaar geleden, die gespecialiseerd is in privacy en internet en raadgever is van de Belgische regering. Hij kent mij nog dus hij zal mij met plezier verderhelpen.

Ik wil er ook op wijzen dat de overeenkomst met Microsoft/Hotmail een consensuele overeenkomst is, terwijl er in België nog zoiets bestaat als de lijst met zwarte bedingen (art. 32 van de wet van 12.06.1991 op het Consumentenkrediet, die van dwingend recht is. In mensentaal: Microsoft kan dus bedingen wat ze willen, in geval van betwisting primeert de wet op het Consumentenkrediet.

Ik ga hier niet teveel in detail treden, maar na een snelle lezing van de overeenkomst heb ik al vijf (!!) met voormelde wet strijdige bepalingen gevonden. Eén voorbeeld: het schadebeding legt een vergoeding op aan de consument (a rato van $5 per verzonden spam email (!!) - het is voldoende dat dit vanaf jouw adres is verzonden, ook al ben je gehackt) maar deze vergoeding gaat niet gepaard met een gelijkwaardige vergoeding ten laste van de verkoper - schending van art. 32, 15° van voormelde wet).

Ik weet niet hoe de wettelijke regeling in Nederland precies zit, maar wat betreft België is er dus degelijk een probleem.

Ik ben ervan overtuigd dat hele stukken uit de overeenkomst met Microsoft een flagrante schending uitmaken van de Belgische wetgeving, en dat Microsoft op basis van het contract, de wet op het Consumentenkrediet en art. 1382 Burg.W. aansprakelijk kan worden gesteld.

Ik ben zelf geen advocaat, maar bedrijfsjurist, maar ik ken genoeg vrienden die deze zaak met plezier zouden pleiten. Uit principe en voor de ruchtbaarheid die ongetwijfeld aan dergelijke zaak zal worden gegeven.

Ik hou jullie op de hoogte.

E.
 
Zou je een mailtjes kunnen sturen met de vraag wat er precies is gestuurd vanaf jou account?

Dit is iets wat jij (als voormalig eigenaar) zou mogen weten.

Ik zal vanavond ook nog even reageren op mijn e-mail. Ik zit nu niet thuis, dus dat ga ik vanavond op mijn gemak doen.
 
Ik heb ze al twee keer gevraagd wat er precies gebeurd is, maar evenveel keer kreeg ik een gestandardiseerd antwoord .
 
Ik heb nog geen mailtje gestuurd naar Hotmail, maar wel naar jou.

Hier zou ik even antwoord op willen hebben, tenzij je dit niet wilt vertellen.

Als het nodig is stuur ik dat mailtje nog een keer:)
 
ik heb je berichtje niet gekregen, kan je het nog eens doorsturen.

Heb net mail terug gekregen van die marina, met opnieuw geen uitleg, maar wel, hou u vast - ik ben alles kwijt. Schandalig;
 
Dat zal je ook niet terugkrijgen. Zie mijn bericht op antispywareoffensief over de AIVD.

E-mail is gestuurd:)
 
bon, de inhoud van het mailtje (nu van een zekere Aldin van het MSN Passport Support Team) was dat ik nog altijd toegang tot mijn account heb.

Ik kan daar niet uit concluderen dat ik gehackt ben aangezien ik inderdaag nog altijd toegang heb tot messenger, en vrijelijk mijn paswoord kan veranderen.

Blijft nog de melding van Marina (MSN support) dat Microslave hotmail adres mét inhoud helemaal gewist heeft, en dit zonder enige waarschuwing noch uitleg.

Twee vrienden van mij hebben ondertussen hetzelfde voor. We zullen niet rusten vooraleer deze zaak is uitgeklaard, ook al hebben we weinig tijd.
 
Ik geef het op. Op een twintigtal emails naar hotmail kwam telkens hetzelfde gestandardiseerde antwoord.

Blijkbaar mag met niet vragen naar de reden waarom iemand je adressen, verjaardag, contacten, dringende berichten én maillinglists wist zonder waarschuwing én een heleboel toekomstige emails onthoudt - met alle gevolgen vandien. Ik kreeg als laatste antwoord van hotmail dat ze geen emails van mij meer zullen beantwoorden.

Een heleboel vrienden van mij zijn ondertussen overgestapt naar gmail en outlook.

Hotmail heeft serieus afgedaan voor mij.
 
Geplaatst door esteban
Ik geef het op. Op een twintigtal emails naar hotmail kwam telkens hetzelfde gestandardiseerde antwoord.
Dat heb ik toen ook gehad toen ik voor jou aan het mailen was.
Ik heb toen een beetje boos gereageerd en toen kreeg ik een verontschuldiging, maar geen antwoord.
Geplaatst door esteban
Blijkbaar mag met niet vragen naar de reden waarom iemand je adressen, verjaardag, contacten, dringende berichten én maillinglists wist zonder waarschuwing én een heleboel toekomstige emails onthoudt - met alle gevolgen vandien.
Het is zoiezo niet aan te raden om belangrijke mail op Hotmail te bewaren. Zelf gebruik ik hier Outlook Express voor.
Geplaatst door esteban
Ik kreeg als laatste antwoord van hotmail dat ze geen emails van mij meer zullen beantwoorden.
Aan de ene kant moet je blij zijn dat ze ondersteuning bieden, maar dit slaat nergens op als je het mij vraagt.


Hotmail is gratis en de kans op slechte hulp is dus aanwezig. Bij betaalde service is de hulp over het algemeen beter.
 
En ondertussen is ook mijn broertjes hotmail-account afgesloten, evenals die van een vriend.

Doe zo voort Microsoft; slechtere reclame voor hun product is nauwelijks denkbaar.
 
Ook allemaal met als reden: Het overtreden van de gebruikersovereenkomst??

Waren het accounts waar veel spam op binnenkwam??
Of waren er discrimineerende e-mails die werden verstuurd??
 
Mijn broertje is 11 jaar, ik denk niet dat die discriminerende mails verstuurt.

Ik heb hun gemaild, weeral hetzelfde standaard-antwoord met een vage verwijzing naar de gebruiksrechtenovereenkomst :(

Er kwam inderdaad redelijk wat spam binnen, maar op welk adres niet?
 
Ik heb het idee dat Hotmail een beetje bezig is met het weren/verwijderen van accounts waar spam op binnenkomt. Zelf zal ik ook nog wel aan de beurt zijn. Mijn goede adres is geen probleem, maar ik heb nog een tweede adres waar nogal wat spam op binnenkomt.

Op de één of andere manier kan ik het niet laten om zelf ook een mailtje te sturen dus dat heb ik gedaan:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan