Nieuwe Packard Bell

Status
Niet open voor verdere reacties.

kira

Gebruiker
Lid geworden
11 nov 2004
Berichten
179
Hallo,

Ik heb louter een informatieve vraag te stellen.
Een kameraad van mij heeft zopas een Packard Bell IMedia gekocht. De vraag die ik hierover heb is het volgende: Bij deze pc is een master cd. Maar waarom wordt er de originele versie van Windows XP niet bijgeleverd. Trouwens geen één van de programma's die op de harde schijf staan hebben een origingele cd in de verpakking. Dus als er iets misloopt met bijvoorbeeld Norton Internet Security, staat geinstalleerd op zijn pc, moet hij de hele nest met de master cd opnieuw installeren. Volgens mij is dit wel onlogisch. En zulke praktijken zet een mens toch aan om illegale versies te zoeken of niet.
Groetjes.
 
Ik heb ook hele slechte ervaringen met Packard Bell als het gaat om het opnieuw installeren van bijvoorbeeld windows. Dit moet inderdaad met de master cd's gebeuren en het geeft je dus absoluut geen controle over wat er allemaal gebeurt.
 
Hallo,

Weet iemand of je recht heb op de originele versie van Windows XP home? Volgens mij zou dit toch moeten aangezien elk seriennummer van een legale versie uniek is. Of ben ik mis?
Groetjes.
 
Kostenbesparing, kostenbesparing en nog eens kostenbesparing.

Als pc bouwers met Microsoft (en andere hardware en softwarefabrikanten) afspraken maken over de "nazorg" / troubleshooting en helpdeskachtige zaken, dan krijgen zij toestemming om hun eigen CD uit te geven met daarop de software van de merkfabrikant. Het officiele stukje soft of hardware kan daardoor goedkoper aan zo'n cd bouwer worden geleverd.
Het fijne voor die merksoftwarefabrikant is dat 'ie alle moeilijke vragen / nazorg dan niet hoeft te beantwoorden (dat stukje zorg neemt de pc bouwer over)
Voordeel voor de klant is dat de pc's ietwat goedkoper zijn, nadeel is dat die klant niet voor ondersteuning bij de "echte" fabrikant aan mag kloppen, maar bij de leverancier van de pc MOET zijn. Met name dit laatste is altijd maar weer afwachten of dat stukje service goed gaat verlopen.
 
Verder geven fabrikanten vaak aan dat het makkelijker is voor de gebruiker om een Master CD te leveren. Stel je PC loopt in de soep dan stop je de Master CD erin en alles word weer keurig netjes terug gezet naar de fabrieks situatie zoals je hem kocht. Terwijl naar mijn mening niks tegen een complete format en totaal nieuwe instalatie op kan. Wat betreft de overige sofware! Deze krijg je erbij en ik snap niet goed waarom dit je zal aanzetten tot het verkrijgen van illegale sofware??
 
Via smart restore kan je software verwijderen en installeren.
Is handig om het gebruikers handleidingboekje eens te lezen:confused:
 
Hallo,
Graag wil ik reageren op Raymond Boss: de overige software is er niet bijgekregen. Alles staat op de master cd. De enige cd's die er bij waren was het spel "Need for Speed".
 
Klopt, maar de programma's werken toch dus die heb je dan toch op je PC staan en je hebt er niet extra voor betaald. Ze hadden het er ook niet op kunnen zetten. Ik snap alleen de link niet waarom je dat moet vereleiden tot het verkrijgen van illegale software??
 
Geplaatst door Raymond Bos
...je hebt er niet extra voor betaald...

Niet helemaal mee eens, vaak betaal je best een prijs voor die pc's en als je nagaat wat voor hardware er in zit, is de prijs veel te hoog.
Ik denk eerder dat je een hoop poen betaalt voor de software en dat je de computer er gratis bij krijgt....

Maar dat verhaal over illegale software... als software je niet bevalt, kan je andere kopen, dat hoeft niet per se op de illegale manier...vind je het te duur? dan koop je het niet...
 
Zit wat in ja.....
Nou ja, ik zet mijn PC zelf wel in elkaar met wat ik wil. Idem voor de software.
 
vorig jaar februari ook een packard bell aangeschaft.
De packard bell ixtreme light 1610 om precies te zijn:
Celeron 2.6 gigh
256mb ram
64mb onboard videokaart
dvd/cdrw combodrive
40gigh maxtor hd [32 primary, 4 gigh hidden]
xp home
voorgeinstalleerde software zoals norton internet security en andere rotzooi.

toen ik dit kocht dacht ik serieus dat ik een goede pc had, dit viel toch behoorlijk tegen, de voorgeinstalleerde rommel draaide voor geen meter en heb UREN aan de telefoon gehangen en meerdere keren een "systeemherstel" kunnen doen en andere rotzooi waardoor ik steeds alles kwijt was. ook doordat de videokaart onboad was had ik nog maar 192mb ram over, lekker weinig dus.

dit heb ik toch uiteindelijk weten op te lossen, het is nu uiteraard nog niet helemaal opgelost maar daar word nog aan gewerkt ;)

clean install gedaan, xp pro van een maat van me geinstalleerd [illegaal dus] maar deze stond tenminste nie vol met rommel. partities aangemaakt. 5 gigh voor windows. de rest data. 40gigh hd overgekocht van iemand voor 20 euro. 64mb videokaart uigeschakelt en 128mb [niet onboard] videokaart [asus geforce fx 5200] overgekocht van iemand voor 30 euro. en alle illegale software downloaden die ik maar kon vinden.
:eek:
wat er nog moet gebeuren: 256mb ram vervangen voor dual channel 512mb.

mijn pc loopt prima nu, ik raad je kameraad aan hetzelfde te doen want packard bell pcs zijn een hel! :thumb:
 
Weet je zeker dat alles op de master CD (op één CD-tje past niet zo veel) staat en niet op een verborgen partitie die gewoon bij gebruik over je C-schijf heen wordt gecopieerd als je de CD er in doet...
In dat geval oppassen met partitie managers en zo.

Andere optie is dat er een extra zichtbare partitie is aan gemaakt (zie bv bij de Aldi PC's), in dat geval is het altijd verstandig direct een copy van de bestanden op deze partitie te maken, in de handleiding wordt over het algemeen wel uit gelegd hoe.

Problemen kun je krijgen als je SP2 instaleerd, je windows versie is veranderd en de Master CD zou wel eens helemaal niet meer willen werken....
Bij een nieuwe PC heb je vermoedelijk direct al SP2, mocht er echter nog een SP3 komen eerst kijken op de site van dell of je die zonder problemen kun installeren.

Genoeg redenen om als het even kan of er voor te zorgen dat je goede backups hebt (die niet alleen ergens op de PC zelf staan) maar liever nog gewoon een losse Windows CD.
 
Laatst nog een verstoring verholpen op een (iets oudere Packard h...Bell)
Bij die bestond de "master cd" uit 3 cdroms waar alles voor het besturings systeem opstond en wat "gratis" spul. hiernaast had hij nog een dvd of 2 met software (net als de eerder genoemde need for speed)

installatie bij packard bell is een zogenoemde Unnattended versie (oftewel een volledige installatie van XP) met extra's als het "betere" compuserve....... een "goede" maar onbekende virus scanner, een "goed" uit het duits vertaalde handleiding waar je niet eens in durft te kijken omdat de snelkoppeling er naar toe al Nederlandse Handleitung heette. en nog wat meer ven die dingetjes.

Al met al een puik setje CD's.
het enige voordeel van die cd's vond ik dat ik niet op zoek hoefde naar drivers.... die zaten er al in.

In aanvulling op de "Illigaliteit" van je eigen cd gebruiken....
Het is niet illegaal.
waar je bij microsoft namelijk voor betaald zijn de licenties.
Als jij de licentie sticker van de Home editie op je systeem kast hebt geplakt dan mag je een willekeurige "Home" cd in je systeem stoppen om je machine te installeren met behulp van de code van je sticker.

Wil je PRO installeren dan mag dat niet. darvoor moet je namelijk een upgrade aanschaffen en de sticker die daarbij zit op je kast plakken.

Het mooiste komt nog. Als je een PRO "Licentie" hebt mag je legaal 1 van de volgende besturings systemen op je computer draaien.
Windows 95
Windows 98
Windows ME
Windows NT (Work station)
Windows 2000 (Professional)
Windows XP Home
Windows XP Pro
Dit omdat de licentie van microsoft "Backwards compatible" is
 
Ik heb pas een PB gekocht maar helemaal geen CD's erbij gekregen. Alleen de mogelijkheid een masterCD te maken, maar dan moet ik er wel zelf een DVD-R instoppen.
 
De vraag die ik hierover heb is het volgende: Bij deze pc is een master cd
Dit is niet de master cd maar een herstel cd,deze is om je systeem mee op te starten als je besluit terug te gaan naar de fabrieksinstellingen.
 
Ik wil het hier bij laten. Ik weet één ding als ik toe ben aan een nieuwe pc, zeker geen PB.
Bedankt voor jullie reacties.
Greetings.
 
Neem dan ook geen dell of hp/compaq, dat zijn ongeveer dezelfde slag computers. Gewoon lekker zelf samenstellen of door de helpmijers laten doen ;)
 
Vreemd die verhalen over PB, Dell, HP/Compaq
Zelf heb ik deze apparaten thuis staan, en ze werken naar behoren. Vergeet niet dat de samengestelde ook vaak een bron van ergenis is. Echter Jan de klonenbouwer van de hoek als hij van de 10 pc's die hij bouwt er twee slechte bij zitten, hoor je daar weinig over. Terwijl dit toch 20 % van zijn produktie is. Maar je hoort er niet veel van, want ja wat zegt een naam als Jan.

Het probleem is dat men een pc koopt, en vaak niet eens weet waarvoor men hem nodig heeft. Neem de duizenden pc privé gebruikers, die een pc aangeschaft hebben. Als men met bv Word een brief typt, ligt het dan aan de pc of aan de gebruiker als Word hoofdletters typt. Capslock stond aan. Maar de pc krijgt wel de schuld. En die staat dan te verstoffen op een prominente plek.

Zo werkt het ook met spellen, als er een pentium 4 met mini 2000 mhz nodig is. En men heeft een celeron aangeschaft, ligt dit aan de PC? Of aan de gebruiker, die niet leest wat de eisen zijn van een spel

En ja die cd's bij mijn eerste PB waren er zo'n 15 cd's meegeleverd. Nu na 6 jaar kan ik gerust zeggen, de meeste liggen nog op de plank ongebruikt. Alleen de W98 cd ja je maakt wel eens een kopietje.

Ik kan mij er best mee vinden dat deze cd's niet meer meegeleverd worden. Alleen wel meteen die dingen draaien, en niet op het moment dat de pc gecrasht is:eek:
Scheelt toch tientallen Euro´s

Overigens kreeg een kennis die gratis geleverd toen hij belde, met de klacht dat hiij de cd's niet kon maken wegens een foutje. Zonder veel moeite. Ja gewoon netjes blijven, krijgt je veel meer mee gedaan.

Overigens wat ook veel voorkomt, men zit nog al regelmatig aan instellingen te klooien. Terwijl men niet weet wat men doet. Gek als een auto niet lekker loopt gaan die zelfde mensen zonder omweg naar de garage. Want ja dat zijn specialisten:eek:

Maar bedenk wel alle waar naar het geld, Dell heeft een complete pc voor net 380 Euro inc verzendkosten. Maar iedere wattenstaaf weet dat het nooit veel kan zijn. Maar toch zijn er mensen die zo´n ding willen hebben. En maar klagen dat het een slechte pc is. :confused:

Ligt dat aan Dell of aan de koper die voor die centen een turbo wilt hebben
 
Laatst bewerkt:
Ik denk niet dat je aanvulling nog veel waarde heeft, het laatste bericht was bijna een jaar geleden, maar zeker een goed verhaal!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan