Opstartprobleem

Status
Niet open voor verdere reacties.

Dr Bibber

Gebruiker
Lid geworden
9 feb 2009
Berichten
13
Ik ben begonnen met het maken van een website in HTML. Ik ben een leek maar heb er op internet veel over gelezen en een cursus gevolgd. Het simpele werk lukt me wel. Teksten dik drukken, kleur veranderen, rechts uitlijnen enz. Ook kan ik doorlinken, plaatjes invoegen en dat werk. Nu wil ik beginnen met het maken van een site alleen weet ik niet goed hoe ik moet beginnen. Ik wil graag een stuk of 6 knoppen links op de site hebben. Het liefst een beetje mooie knoppen, maar ik weet niet hoe ik die kan maken. Ik heb er wel een code voor gevonden maar die is dan gewoon grijs met zwarte letters. Ook wil ik een soort banner bovenaan de site plaatsen, maar ik weet niet hoe ik dit aan moet aanpakken. Kan iemand mij een beetje op weg helpen? Alvast bedankt!
 
Nou, 'mooie' buttons (rond en gekleurd enzo) kan met plaatjes. Als je het wat rechter aan wil doen kan je je button opmaken met was css. Probeer zoiets eens:
HTML:
<div style='padding: 4px;width: 75px;height:20px; border:1px dotted #600; background-color: #eee; color: #933;'>test button!</div>
zoals je ziet kan je met de style-informatie best wat leuks doen.

Een banner is meestal ook een plaatje. Zoals je waarschijnlijk weet kan dit met de <img> tag.


Overgens raad ik je aan eerst eens wat te lezen over css (google op css tutorial) en div's (opbouw van webpagina's - google eens op html website div layout)
 
Bedankt voor je snelle antwoord. Ik ben me wat meer gaan verdiepen in ccs en heb al een aardige opmaak van mijn website. Nu wil ik mijn site eigenlijk gaan verdelen in 3 rijen of cellen. Links een rij waar de knoppen in komen, in het midden een rij voor de tekst en rechts een rij voor een poll en dat soort zaken. Bovenaan en onderaan wil ik het liefst ook nog een vak waar ik een banner in wil zetten.Totaal worden dat dus 5 vakken. Ik vind het alleen lastig om dit voor elkaar te krijgen. Zou iemand mij hier ook nog mee kunnen helpen?
 
Deze site is precies wat ik zoek. Toch vind ik het nog best lastig om de broncode te kopiëren naar mijn HTML-kit en dan te verwijderen wat ik niet nodig heb en de codes toe te voegen die ik nodig heb voor mijn idee. Kan iemand voor mij misschien puur de code geven die ik nodig heb om de site in de 5 delen te verdelen die ik bedoel? De rest kan ik dan zelf stap voor stap gaan toevoegen. Ik hoop dat er iemand is voor wie dit een fluitje van een cent is of die er de tijd voor wil nemen om dit te doen ;) Bedankt!
 
Nou, err, dit. 4 vlakken, zoals dit:

Code:
+------------+
|                 |
+------------+
|       |    |     |
|       |    |     |
+----|---|----+

HTML:
<!doctype html>
<html>
   <head>
      <title>Testpagina!</title>
   </head>

   <body>
      <div id='wrapper'>
         <div id='head'></div>
         <div id='left'></div>
         <div id='center'></div>
         <div id='right'></div>
      </div>
   </body>
</html>
dat's lekker makkelijk. De css hiervan valt ook heel erg mee, bijvoorbeeld:
PHP:
/* css */

div#wrapper
{
   width: 90%;
   border: 1px dotted #f06;
   overflow: hidden; /* fix-je voor height float's */
   height: 500px;
   margin: 0px auto;   /* zet m int midden */
}
 
div#head
{
   width: 100%;
   height: 100px;
   border: 1px dotted #06f;
}
 
div#right, div#left
{
   float: left;
   width: 20%;
}
 
div#center
{
   float: left;
   width: 60%;
}

:thumb:
 
Laatst bewerkt:
Ik kom er toch nog niet helemaal uit. Als ik de html code en de css code invoer krijg ik dit:



Waar moet ik de tekst en plaatjes plaatsen om ze in een bepaalde cel te krijgen?
Ik probeer om zoveel mogelijk te lezen op internet over de HTML-code en de Css-code maar toch blijft een hoop nog steeds onduidelijk. Iemand nog een idee hoe ik dit toch onder de knie ga krijgen?
 
Het idee met de vlakken kan ook met een table of een frameset. Ik ben zelf niet zo'n fan van framesets, maar het is wel mogelijk. ;)
 
Ik heb er gewoon te weinig verstand van en ik denk dat ik het zelfs met jullie hulp en mijn gestudeer niet onder de knie ga krijgen. Ik ben al een beetje begonnen met KompOzer. Kan ik hiermee ook een website maken die er netjes uitziet of raden jullie mij toch aan HTML onder de knie te krijgen?
 
Het is sowieso aan te raden om gewoon HTML te leren, en alle WYSIWYG-editors van je PC te verwijderen en er nooit meer naar te kijken.

Naast HTML kun je dan ook nog CSS leren.
 
Maar daar gaat best veel tijd in zitten, denk ik. En ik wil eigenlijk mijn website zo snel mogelijk online hebben. Raad je mij dan aan om eerst html te leren en dan pas een website te maken of nu met Komposer een website te maken en daarna pas html te leren?
 
Tsja, je kunt nu met een WYSIWYG-editor een website maken en die online zetten, maar dan loopt je het risico dat je amateuristisch (lees: onprofessioneel) overkomt.

Daarom zou ik je tóch aanraden éérst HTML te leren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan