Probleem na update naar Access 2016

Status
Niet open voor verdere reacties.

JohanRVT

Gebruiker
Lid geworden
2 mrt 2011
Berichten
545
In thread 860985-printer-dialoogvenster-oproepen-en-instellingen-wijzigen-voor-vba-recordset gebruikte ik een recordset die na update van de Cirix software naar oa MS Access 2016 blijkbaar niet meer correct werkt. Sommige bronnen vermelden dat ik moet refereren/aanpassen naar een DAO recordset en dat leek te werken in het begin maar nu lukt het weer niet meer. De uitstelfunctie uitschakelen heeft ook geen effect aangezien het ergens in de recordset moet zitten (een check op de recordset zegt dat hij niet leeg is maar tegelijk retourneert hij niets). NB: Dezelfde database doe het wel netjes op MS Acces 2007. Iemand enig idee?
 
Dan maar de recordset aangepast en nu blijkt deze te werken:
Code:
strsql = "SELECT * FROM Tbl_documenten_benamingen WHERE Instellingnummer=" & [TempVars]![PDInstNr] & " And Directprintcontract = True And Directprint = True And RES = True"
        Set rs = dbsCurrent.OpenRecordset(strsql, dbOpenSnapshot)
        stAantal = rs.RecordCount

Enkel geeft de recordcount niet het juiste aantal weer dat er in de recordset zit, wat moet er gebruikt worden om een juiste weergave te krijgen?
 
ADO i.p.v. DAO. Of eerst .MoveLast en dan .MoveFirst toevoegen voor de recordcount, dan weet de recordset namelijk pas hoeveel records er zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan