virus genaamt A31480.exe

Status
Niet open voor verdere reacties.
scan je pc even na met House Call van trend micro (norton Anti Virus)
DOE DIT IN VEILIGE MODUS.....

dit is een online scanner, die dus niet gedownloade en/of geinstaleert moet worden :thumb:
http://housecall.trendmicro.com/emea/
 
Eigenlijk wordt die natuurlijk wel gedownload en geïnstalleerd, anders moet je al je bestanden uploaden om te laten scannen :cool:
Maar je zult bedoelen dat het geen los programma is zoals een ander anti-virus of anti-malware programma.

Ik adviseerde a-squared Anti-Malware omdat daar naast de anti-malware scanner nu ook een zéér goede anti-virus scanner in zit. En mocht het programma bevallen, vandaag is het programma nog te koop voor slechts € 5,- (i.v.m. het 5-jarig bestaan van a-squared)
 
het zal alleen een paar kleine bestandjes in de Tempory map achter laten, deze is te legen door de volgende stappen uit te voeren,

Start
Uitvoeren
Typ: %temp%
verwijder de bestanden...
 
ik dacht dat alle problemen bijna over waren met de computer, maar vanmorgen kreeg ik dit mailtje
Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van klachten hebben wij moeten constateren dat er op uw computer/internetverbinding een onveilige open proxy is ontstaan. Een open proxy is een vrij ernstig beveiligingsprobleem welke zodra aanwezig ook op flinke schaal wordt misbruikt voor niet toegestane activiteiten. Kortweg gezegd komt het er op neer dat andere mensen (kwaadwillenden) in staat zijn om via het internet uw computer te benaderen, en te misbruiken voor onder andere het versturen van grote hoeveelheden ongewenste e-mail (spam). Wij gaan er natuurlijk vanuit dat er geen sprake is van opzet aan uw kant, maar het is uiteraard wel zaak om verdere overlast voor andere internetgebruikers te voorkomen.

De meest voorkomende oorzaak van dit probleem is een bot die zich genesteld heeft in het besturingssysteem van uw computer. Deze bot zal van tijd tot tijd enorme hoeveelheden spam verzenden. Doordat de bot zijn eigen mailprogramma aan boord heeft, ziet u hiervan niets terug in uw postvak uit of verzonden items van uw mailprogramma. Doordat een bot geen virus is, zal een virusscanner ook niets vinden. Doordat er veel kennis benodigd is om een gecompliceerd probleem als dit op te lossen, raden wij u aan het systeem te formatteren, zodat u zeker van het probleem af bent. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat uw nieuw geïnstalleerde besturingssysteem wordt voorzien van alle windows-updates en servicepacks. Tevens raden wij u aan een goede virusscanner en anti-spyware programma?s te installeren en een goede rootkit scanner. De meeste programma's hebben deze drie functies standaard aan boord. Telfort biedt haar klanten de mogelijkheid gebruik te maken van Pc-beveiliging Totaal. Zie hi
ervoor http://internet.telfort.nl/shop/veiligheid/pc-beveiligingtotaal.html.

Mocht u gebruik maken van een Zyxel 2602 of Zyxel D1A, dan kunt u de firewall van de router dusdanig instellen, zodat uitgaand emailverkeer enkel nog via smtp.tiscali.nl verzonden kan worden. Hiermee voorkomt u dat er spam via uw computer verzonden wordt, doordat de router dit blokkeert. Dit profiel kunt u downloaden op http://downloads.telfort.nl/telfort/abuse/diy/diy.htm . Meer informatie vindt u op deze website. Let op dat deze methode enkel is bedoeld om de computer in kwestie te kunnen opsporen, en dat dit geen oplossing is van het probleem.

Zodra u alle stappen gezet heeft om het probleem op te lossen is het helaas niet mogelijk voor ons om te kunnen testen of het probleem dan ook daadwerkelijk opgelost is. Een open proxy is een proces op uw computer welke niet altijd actief hoeft te zijn op het moment dat u uw pc aan heeft staan. Telfort baseert incidenten op basis van klachten en daarbijbehorend logverkeer om te kunnen vast stellen of dergelijk misbruik op een datum in het verleden daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Zoals gezegd is het formatteren de veiligste optie om het probleem op te lossen. Na formattering is het verstandig om met een account te werken met beperkte rechten. Zie de pagina van Microsoft hierover waarom dit belangrijk is: http://www.microsoft.com/belux/nl/athome/security/online/logoff_admin_account.mspx

Ook surfen en emailen via alternatieve oplossingen draagt bij aan de veiligheid. Doordat Internet Explorer en Outlook (express) vaak slachtoffer zijn van veiligheidslekken, is een alternatieve oplossing wenselijk. Op http://www.mozilla.com/en-US/ kunt u Firefox en Thunderbird downloaden in de Nederlandse taal. Beide programma's zijn in staat favorieten en adressen over te nemen.

Indien u geen gehoor geeft aan dit bericht bestaat de kans dat wij opnieuw klachten zullen ontvangen. Indien wij 48 uur na verzending nog klachten binnen krijgen over dit probleem zal dit ook voor Telfort als provider zijnde gevolgen gaan hebben, en zijn wij helaas genoodzaakt uw internetverbinding tijdelijk te blokkeren tot het probleem is opgelost. U zult hier niet verder vooraf over bericht worden.

Met vriendelijke groet,
Telfort B.V.

Raymond Teunissen


Klantenservice internet

http://www.telfort.nl/klantenservice

E-mail: abuse@telfort.nl

We hebben ondertussen denk ik wel genoeg anti-virus/anti-malware programma's, dus ik denk dat dat programma dat zij leveren niet ook nog nodig is (verbeter me als het wel zo is), dus is formateren nu de enige mogelijkheid, want ik wil wel mijn internetverbinding houden:S
 
Hoi !

Tja, de virus-ellende blijft gewoon staan in je systeemherstel !

Heb je dat tot dusver niet doorgekregen, Rechtsklikken Deze Computer - eigenschappen - systeemherstel.

Vinkje plaatsen voor Systeemherstel uitschakelen.

Opnieuw opstarten, PC opnieuw scannen, geplaatst vinkje verwijderen - Klaar.

Greetz,

Harry.

PS. Ga uit van win XP.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan