xp legitiem controleren

Status
Niet open voor verdere reacties.

Windowsfaq

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
1 jan 2010
Berichten
1.519
Hoe kun je zien of de versie van xp legitiem is?
er was tog zo'n site van microsoft?
maar welke was dat ook al weer?
 
XP die niet door de validatie komt kan door Microsoft onbruikbaar worden gemaakt. Bovendien geeft dat echt helemaal geen uitsluitsel hierover. Bij Configuratiescherm > Systeem staat op het eerste tabblad "systeeminformatie" onderaan duidelijk of er een legitieme Windows versie geïnstalleerd is. Bovendien zou je bij een legale versie dan een groen certificaat moeten hebben. :confused:
 
@Alfred 2: Het is niet uit te sluiten dat de Topic-starter wel beschikt over een COA (Certificate of Authenticity, voorbeelden), maar dat de pc 2de hands is, en het dus niet uit te sluiten is dat de productcode op de COA al gebruikt is door iemand anders.

Tijs.
 
Tijs, bedoel je dat de licentie persoonlijk is? Windows wordt maar één maal geïnstalleerd en geactiveerd voor op een bepaalde computer. Met een certificaat en een bijbehorende Windows versie heb je volgens mij een legitieme Windows versie.

Hier een pagina waar de verschillende licentievormen van Microsoft te zien zijn: http://nl.susensoftware.com/hintergrund/stille_software_von_sap_und_microsoft.php Tegenwoordig heb je vaak een certificaat met een bijbehorende sticker voor op de computer.
 
Die stickers op computers zijn OEM-versies van Windows, dus horen bij de computer. Overdraagbare versies van Windows komen met een hologram op een boekje. Dat is logisch ook, want er is geen binding van die overdraagbare licentie met een bepaalde computer (het boekje met het hologram moet natuurlijk met de licentie geleverd worden bij verkoop).

Tijs.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan