XP start niet meer op.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Opstarten via F12 is alleen bruikbaar als je een PXE netwerk hebt. Kennelijk heb je de bootsector van je harde schijf weggehaald. Met de CD-rom van XP kun je dit herstellen. Opstarten vanaf de CD en goed lezen.
 
Nee hoor, dat kun je ook zelf doen. Als je daar de kennis niet voor hebt kun je ook iemand anders vragen. Naar de winkel gaan kan een dure grap worden.
 
Als er in het geheel geen partities meer bestaan moeten deze opnieuw aangemaakt worden.
 
Kun je ook niet NET na het aanzetten van de pc (als je die F2 en zo ziet) op F8 drukken? (soms F5 kan ook) en dan in veilige modus komen?

Zo ja, dan kun je proberen om een systeemherstel uit te voeren.
 
Ja, maar je zult eerst moeten uitzoeken wat je allemaal op de schijven hebt staan qua partities enz.
 
In mijn handtekening kun je een image voor een bootdiskette downloaden. Download deze en installeer de diskette image (gewoon dubbelklikken op het icoontje als je deze hebt gedownload).

Start de onwillige PC met die diskette op en start, vanaf de diskette, het programma delpart daarmee kun je alle bestaande partities verwijderen, let op je verwijdert dus ALLES!!!
 
Nee, zo haal je een probleem weg. Daarmee ook alle bestanden. Na het verwijderen van de partities moet je nieuwe aanmaken en daarna formatteren om daarna weer Windows XP te installeren. Als je de CD van XP hebt is dit niet zo moeilijk.
 
Ja, diskette eruit, XP-CD erin en de PC opnieuw opstarten vanaf de CD. Daarna is het een kwestie van lezen wat er in het scherm staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan