XP start niet meer op.

Status
Niet open voor verdere reacties.
Je hebt schijnbaar een Dell. Via F12 kun je de bootopties aanpassen, als je daar booten vanaf CD tegenkomt zou je gewoon vanaf de CD kunnen opstarten. Weet je zeker dat het een XP-installatie CD is en geen recovery-CD van Dell?
 
Ik heb ooit ook eens zo'n probleem gehad, dat heb ik opgelost door op dat systeem Windows 98 SE te installeren. Je kunt dan het systeem opstarten met een diskette. Kies voor de optie "opstarten met CD-ROM" en als je de prompt hebt, kies je Fdisk.
Hiermee maak je de partitie aan, die je wenst.
Hierna de computer opnieuw opstarten, en nogmaals "opstarten met CD-ROM ondersteuning"
Formateer nu de C-schijf. Daarna Windows 98 SE installeren.
Is die installatie klaar, dan start je de PC op, en druk je de Schijf van Windows XP op. Tijdens de installatie van XP kun je ergens (weet niet precies meer waar) aangeven dat je Windows 98 wilt verwijderen, doe dit, en ga verder met de installatie.

Je zult zien, dat na deze installatie jouw PC alleen Windows XP heeft staan.

Zo kun je relatief eenvoudig een PC voorzien van XP wanneer blijkt dat deze op geen enkele manier wil opstarten met de CD-ROM.

Groeten Iwan
 
Heb je wel geïnstalleerd dan?

We gaan zo waarschijnlijk lang door, is er niemand in de buurt die je wegwijs kan maken?
 
Dat klopt, de setup van WIN XP draait niet onder DOS, en aangezien je niet op kunt starten met de CD-ROM speler, zul je eerst win 98 moeten installeren op een lege Harde Schijf, en daarna WIN XP

Maar goed, misschien dat er andere wegen naar Rome leiden.

Groeten Iwan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan