Erg oud bestand

Status
Niet open voor verdere reacties.
Bij mij is die map leeg sinds 2003 (installatie XP) op wat volstrekt onzichtbare bestandjes na. Ik heb dan ook ALLE ActiveX-jes in IE uit staan en heb nooit iets van Java, flash or what ever geinstalleerd.

attachment.php
 

Bijlagen

  • untitled - 1.jpg
    untitled - 1.jpg
    36,5 KB · Weergaven: 127
Geplaatst door willempie
ik kan je het nog gekker vertellen.de aanmaak datum bij mij is het jaar 2068.
Geplaatst door dutchdavid
Ik denk dat het alles te maken heeft met ( weet niet hoe je het in het NL zegt) "the Epoch".
Die van windows is namelijk: 1601-01-01
( Epoch = een bepaalde gebeurtenis in de geschiedenis die als markering gebruikt wordt voor die periode)
Bijvoorbeeld: OpenVMS Alpha 1858-11-17 werd gekozen door de eerste astronomische foto, die gemaakt werd in Amerika door the Smithsonian, op die datum.
Zo.
En wat voor historische gebeurtenis gaat er dan in 2068 plaatsvinden? :D

Guus.
 
Ben daar inderdaad al druk naar aan het zoeken wat dat zou kunnen zijn...kom tot nu toe veel tegen over genetica en filisofie
 
ik denk dat ik dat niet meer mee zal maken.in dat jaar zou ik dan 109 zijn.misschien wel bezoek uit hogere sferen.
 
Okay ik denk dat ik ook hier weer een antwoord op weet..denk dat ik het gevonden heb.

Om een heel lang (engels) verhaal kort te maken:
Wanneer er 2 cijferige jaren worden geaccepteerd worden ze omgezet volgens de POSIX or X/Open standaard en dat is:

values 69-99 are mapped to 1969-1999, and values 0-68 are mapped to 2000-2068. Values 100-1899 are always illegal.

Zie pagina: http://sunsite.informatik.rwth-aachen.de/python/doc/1.5.2/lib/module-time.html

Volgens mij komt het daardoor...heeft dus ook te maken met Y2K waar men het toen zo over had.

Hoewel dan dus nog niet duidelijk is hoe het bestand op jouw pc aan die hocusspokus datum komt....
 
Laatst bewerkt:
Geplaatst door Guus abc
Zo.
En wat voor historische gebeurtenis gaat er dan in 2068 plaatsvinden? :D

Guus.

Die asteroïde die tegen de aarde gaat botsen misschien :D

By the way, ook mijnentwege happy birthday :thumb:
 
Geplaatst door dutchdavid
Om een heel lang (engels) verhaal kort te maken:
Wanneer er 2 cijferige jaren worden geaccepteerd worden ze omgezet volgens de POSIX or X/Open standaard en dat is:

values 69-99 are mapped to 1969-1999, and values 0-68 are mapped to 2000-2068. Values 100-1899 are always illegal.

Zie pagina: http://sunsite.informatik.rwth-aachen.de/python/doc/1.5.2/lib/module-time.html

Volgens mij komt het daardoor...heeft dus ook te maken met Y2K waar men het toen zo over had.
Dat is allemaal heel interessant en leerzaam en zo, en ik had daar inderdaad ooit wel eens iets over gelezen, maar dat heeft toch niets te maken met het feit dat er bij de aanmaakdatum van dat bestand 01-01-1601 staat. En voorheen 1968. En bij anderen 2068.

Guus.
 
Geplaatst door vanzwam
Die asteroïde die tegen de aarde gaat botsen misschien :D
Nee, dat is al in 2029 (Klik) - en ook nog op vrijdag de dertiende.

En ook jij bedankt voor je felicitatie. :)

Guus.
 
Denk dat ik nu echt de verklaring gevonden heb...waren dus inderdaad op de goede weg...

heb geen zin om alles te vertalen enzo.

Het artikel gaat over outlook 98.

Maar de uitleg erbij ( zie vanaf MORE INFORMATION op onderstaande pagina) doet mij vermoeden dat dit de uitleg is voor een bestand met de datum in het jaar 2068

zie pagina: http://support.microsoft.com/kb/q193604/

vraag blijft nu dus ligt het aan java, windows wie veroorzaakt die verkeerde datum omzetting??? ( mij lijkt het dat het probleem in windows zit...want die zou dan toch de datum van het bestand moeten "vertalen"???)
 
Laatst bewerkt:
Geplaatst door Guus abc
Nee, dat is al in 2029 (Klik) - en ook nog op vrijdag de dertiende.

En ook jij bedankt voor je felicitatie. :)

Guus.

Oh mijn berekening klopt nog ongeveer ook. Voor 2068. Hij komt nog terug en steeds dichter bij de aarde. Maar dan ben ik er al lang niet. Ik wil geen 118 jaar worden.

Zonder dank.
 
Maar we raken nu wel een beetje erg off topic.
Het antwoord van Buffy heeft me in ieder geval duidelijk gemaakt dat ik die bestandjes het best kan laten staan.
Al die vreemde data zullen wel door een onschuldig foutje in het programma veroorzaakt worden - onschuldig omdat verder niemand daarbij problemen met Java ondervindt.

@ Dutchdavid: Een epoch is gewoon een bepaalde datum die een programma of besturingssysteem als startpunt gebruikt om met data te rekenen.
Zo is de epoch van Excel 01-01-1900. Die datum krijgt dagnummer 1. Excel bevat een database waarin alle data tussen 01-01-1900 en 31-12-9999 zijn opgenomen, voorzien van hun eigen dagnummer.
Als Excel nu bijvoorbeeld wil berekenen hoeveel dagen er tussen 9 februari 1900 (dagnummer 40) en 19 februari 1900 (dagnummer 50) liggen, trekt het gewoon 50 van 40 af.
Excel werkt dus in feite niet met data, maar met dagnummers, wat i.v.m. schrikkeljaren veel makkelijker is.
En het kan daar nog heel lang mee doorgaan, want dagnummers tot 2958465 zijn geldig. En dag 2958465 valt dus op 31 december 9999 - tenzij die asteroïde van Vanzwam roet in het eten gooit natuurlijk. :D

Ik ga de vraag op Opgelost zetten.
Bedankt voor al jullie antwoorden en felicitaties. :thumb:

Guus.
 
Laatst bewerkt:
Geplaatst door gezina
heb nooit iets van Java, flash or what ever geinstalleerd.
Off topic (toch maar weer even): Jammer. Zonder Flash kun je mijn site niet bekijken. :(

Guus.
 
Guus, m.i. heeft dit allemaal met de programmering van de datum EN hoe de makers van besturingssystemen de begin- en einddatum voor hun systemen hebben willen bepalen, te maken. Er is wat dat betreft dus geen uniformiteit. Bewust heb ik destijds gewacht op het jaar 2000 om te controleren of er iets met de datum van mijn (willekeurig) bestand zou gaan veranderen in het jaar 2000. Vlak vóór het jaar 2000(Y2K) stond de datum van dat bestand op mijn hele oude XT-pc op 31-12-1999 en wanneer het eenmaal zover was(overgang naar het volgende millenium) maakte ik een copie van dat bestand en kreeg dat bestand een andere datum, namelijk 01-01-1980. En bij een andere pc meen ik mij zelfs te herinneren de datum 01-01-2000@. Zoals je het kunt zien staat er achter dat jaartal een at-teken en ik was daar 100% van overtuigd dat dat geen werk v.e. virus kan zijn. Het getal 2000 kon blijkbaar niet goed worden verwerkt. Er werd in die tijd veel aandacht aan het Y2K probleem besteed, zo ook op mijn werk, we hadden de plicht om voorzorgsmaatregelen te moeten gaan nemen(millenium bestendig maken) om problemen met oude computers te vermijden. Maar dat is nu verleden tijd, het gevaar is geweken.

Ik vertel je hier iets, maar kan geen oplossing bieden voor je werkelijke vraag en hoop dat ik nu niet off-topic bezig ben. Ben namelijk dat iets met datum te maken hebben geboeid, vandaar dat ik even reageer.

Heb je overigens het volgende ooit geproeerd?

1) Dubblelklik op de tijd rechtsonder van je beeldscherm.
2) Er verschijnt een scherm met de naam "Eigenschappen voor datum en tijd"
3) Verwijder het jaartal door dat jaartal te selecteren(het krijgt dan een blauwe achtergrond) en druk op de Backspace-toets.
4) Verhoog het jaartal door op het "^"-pijltje één keer te klikken.
Je ziet dat de jaartelling vanaf 1980 begint.

En tot hoever gaat het jaartal?

5) Als de punten 1 t/m 4 hierboven, maar bij punt 4, op het neergaande-pijlte 1x te klikken.

Wat je nu ziet is, dat het jaartal(2099) net niet tot de volgende eeuw gaat, maar naar 1980 teruggaat.

Zelfs als je het jaartal 8907 via dos zou gaan invoeren(en toch is dit vreemd aangezien de syntax dd-mm-jj is, voor het jaartal moet je dan eigenlijk hooguit 2 posities gaan invoeren) en je de stappen 1 t/m 4 hierboven uitvoert, het jaartal naar 1980 teruggaat.

(ga niet met de datum gaan spelen, er kunnen o.a. deze meldingen veroorzaken: "Er is een ip-adresconflict met een ander systeem op het netwerk gevonden". Dit komt doordat de lease-time van je Private-ip's verstreken kunnen zijn" en zo nog meer andere problemen kunnen veroorzaken)

Dus waarom dan niet een "Eeuwige kalender" toepassen?, vraag ik mij af. Vroeger was een computergeheugen inderdaad heel prijzig en vandaar dat men niet voldoende geheugen voor het vastleggen v.h. jaartal hebben gereserveerd(slechts 2 posities, maximaal 99). Zo dacht men in het begin ook dat 640KB Ram(het conventionele werkgeheugen) voldoende zou zijn voor elk programmatuur dat men gaat draaien. Door allerlei trucjes zijn wij genoodzaakt om wat tussen 640KB en 1 MB(het bekende UMB) te moeten benutten, vaak worden dan in de UMB drivers geladen.

Zo heb ik ooit een "Eeuwige kalender" in de programmeertaal Rexx gechreven. Misschien hier nog even iets over onze jaartelling:

De indeling v.d. dagen, jaren en eeuwen zoals we die nu kennen, geschiedt volgens de Gregoriaanse kalender. Deze is zo genoemd omdat hij is ingesteld door paus Gregorius XIII op 15 oktober 1582, als verbetering v.d. Juliaanse kalender die daarvoor in gebruik was. Het is dus geen wonder dat de geboorte van Christus als begin van onze tijdrekening is genomen.

Het is niet de enige tijdrekening waarvan het begin samenhangt met een godsdienstige gebeurtenis. Dat is ook het geval met de Islamitische tijdrekening, de Hegira of Hedsjera. Het beginpunt hiervan begint samen met Mohammeds vlucht. De Joodse tijdrekening valt samen met wat in Joods orthodoxe kringen wordt gezien als het tijdstip v.d. schepping. We houden ons maar bij de tijdrekening die hier in Nederland officieel in gebruik is.

Lastig voor een eeuwige durende kalender is de onregelmatige verdeling v.d. 365 dagen, die ons jaar in het algemeen kent, over de 12 maanden. Dan hebben we nog de schrikkeljaren van 366 dagen waarin februari een extra dag krijgt. Ook de schrikkeljaren komen niet regelmatig voor. De regel is dat elk jaar waarvan het jaartal deelbaar is door 4 een schrikkeljaar is, met uitzondering van de eeuwjaren die niet deelbaar zijn door 400, zoals 1700, 1800 en 1900.
Als we een jaar van 365 dagen in weken verdelelen dan blijft er één dag over(365/7-52 rest 1). Als 1 januari van een bepaald jaar op zondag valt dan valt 1 januari v.h. jaar daarop op maandag. Derhalve moeten we voor elk jaar 1 dag corrigeren. Voor een eeuw zijn dat dus 100 dagen. Verdelen we deze 100 dagen in weken dan zien we dat we voor elke eeuw 2 dagen moeten corrigeren en voor elk schrikkeljaar 1 dag extra.

Je kunt met zo'n kalender alle kanten op. Hieronder een voorbeeld van zo'n kalenderprogramma.
Code:
/* ========================================================= */
/* Ooit schreef ik dit Rexx programmaatje voor mijn werk.    */
/* Bepaal de nieuwe datum,nadat v.e. tevoren opgegeven datum */
/* met bv 30 dagan is vermeerderd.                           */
/* File zit nu în de RDRLST. (VM370 mainframe)               */
/* ========================================================= */

VMfclear

/* ========= Begin v.d. Window en Vscreen definities ==========
   ========= voor de invoervelden.                   ======= */

Parse Source . . @Fn @Ft @Fm .
Query Display ‘(‘Stack
Pull . @lines @cals .
Set Charmode On
Vsc Def @Fn @Lines @cols O O ‘(‘Prot
Win Def @Fn @lines @cols 1 1 ‘(‘Noborder
Win Show @Fn ON @Fn

/* ====== Variabelen v.d. attributen =========  */
@Nhu      = '(Noprot High Underline'
@Pphf     = ‘(Prot Pink High Field’;@F = ‘(Field’
@Hf       = ‘(High Field’ ;@Rf = ‘(Rev Field'
@Bhf      = '(Blink High Field’
@Uhnf     = '(Underline High Noprot Field’
@Position = Vsc Writ @Fn

@Position  3 29  0 @Rf Center(’F3 om te stoppen’,16,’ ')
@Position  7  7  0 @Rf "De dag.  O<dag<32    :"
@Position  9  7  0 @Rf "De maand. O<maand<13 :" 
@Position 11  7  0 @Rf "Het jaar. Jaar>l582  :"
@Position 15  7  0 @Rf "Nieuwe datun bepalen :"
@Position 16  7  0 @Rf "Na x dagen later "
@Position  7 45  0 @Rf "0 <xdagen<=999   "
@Position  7  7  0 @F  "Ingevoerde datum was :"
@Position  7  7  0 @F  "Nieuwe datum is      :"

@Position  7 33  3 @Uhnf " ";@Position  9 33 3 @uhnf ' '
@Position 11 11  5 @Uhnf " ";@Position 15 33 4 @uhnf ' '
@Position 21 14  0 @Bhf  "Geef ENTER wanneer alle velden zijn ingevuld"
Invoer “(Het prorammaa accepteert alleen correcte invoer)”
@Position 22 11  0 @F Invoer

/* ===== Einde v.d. Window en Vscreen definities ====== */
/* ===== t.b.v. de invoervelden.                 ====== */

/* In case to change position: Vsc Cursor @Fn 11 13 */     

Vsc Cursor @Fn 7 34
Do Untìl @pfkey = ‘PFKEY 3’
   Flag = 0;m = 0;j = 0;Tdagen = 0;Bdag = 0
   Xdagen = 0;Hmaand = 0;Hjaar = 0
   Vsc waitread @Fn
   Parse Var Waitread.1 @Pfkey
   Select
   When @pfkey = ‘ENTER' Then
     Do
       /* Makebuf Regel 54 t/m 66: testen ingevoerde waar-
       Cursor @Fn ‘(‘stack         den, met trace "I" om-
       pull . . Rule Column .         slachtig.
       Dropbuf
       @position 20 15 0 @F Waitread.0
       kol = 20
       If Waitread.0 = 6 Then Do
         Do I = 3 to 6
           Parse Var Waitread.I . Regel . @Opt
           @Position 20 kol 0 @F @Opt
           kol = kol + 7
         End I
       End */
       /* If Waitread.0 > 2 Then
       If Waitread.O = 6 Then
         DO
            Do @ = 3 To Waitread.0
               Parse Var Waitread.@  . Regel . @Opt
               Select
                  When Regel = 7 Then Do
                     If @Opt < 1 | @Opt > 31 | @Opt = ““ Then
                     Flag = 0;else Flag = Flag + 1;Bdag = @Opt
                  End
                  When Regel = 9 Then Ðo
                     If @Opt < 1 | @Opt > 12 | @Opt = "" Then
                     Flag = 0;else Flag = Flag + 1;m = @Opt
                  End
                  When Regel = 11 Then Do
                     If @Opt < 1583 | @Opt = "" Then
                     Flag = 0;else Flag = Flag + 1;j = @Opt
                  End
                  When Regel = 15 Then Ðo
                     If @Opt < 1 |  @Opt = ““ Then
                     Flag = 0;el5e Flag = Flag + 1;Xdagen = @Opt
                  End
                  Otherwìse Nop
               End
            End @
         End
     End
   Otherwise
     Do
       Select
         When @pfkey = ‘CLEAR'' Then
            Do
               Vsc Cursor @Fn 7 34
            End
         Otherwise nop
       End 
     End
End
/* 4 gegevens (Bdag,m, en Xdagen) zijn nu ingevoerd */
/* Nu berekent het programma het volgende :         */
/* 1) Voor 28 of 29 dagen in de maand Februari      */
/* 2) Voor de dagen v.d. andere maanden. (30 of 31) */
/* 3) De nieuwe datum na x dagen later.             */

/* @Position 20 70 0 @F Flag */

If Flag = 4 Then
  Do
    Hmaand = m;Hjaar = j;Tdagen 0
    d = 0;y = 0;x = 0;a = 0;b = 0;e = 0;t = 0
    Do 36 /* Kalender voor 36 maanden: Is ruimschoots voldoen- */
      If m < 3 Then             /* de voor + 30 dagen na een  */
         Do                     /* opgegeven datum.           */
            md = m + 10         /* Kan natuurlijk nog meer bv */
            Jr = J - 1          /* na 1000 Jaar.              */
            e = jr % 100        /* alleen lang wachten.Heb */
         End
         Else Do
           md = m - 2
           jr = j
           e = jr % 100
       End
       t = jr — e * 100
       a = (md * 2.59) % 1
       b = (jr % 4) + (e % 4)
       x = a + b + e + t + 1
       If m = Hmaand Then Do
          y = x — ((x % 7) * 7)
       End
       Select
          When m = 2 Then
            Do
              d = 28
              Ja = J
              If t + 1 = 100 Then Do
                 ja = e + 1
              End
              If abs((ja % 4) * 4 - ja) < .1 Then Do
                 d 29
              End
            End
          When m ~= 2 Then Do
            d = 28 + (((md + 1) * 2.59) % 1) - a
            End
          Otherwise
            Nop
       End /*Select*/
       Do Teller = 1 To d
          Tdagen Tdagen + 1
          If Tdagen = (Bdag + Xdagen) Then Ðo
             Newday = Teller
             Select
                When y = 0 Then SoortDag = "(Zondag)"
                When y = 1 Then SoortDag = "(Maandag)"
                When y = 2 Then SoortDag = "(Dinsdag)"
                When y = 3 Then SoortDag = "(Woensdag)"
                When y = 4 Then SoortDag = "(Donderdag)"
                When y = 5 Then SnortDag = "(Vrijdag)"
                When y = 6 Then SoortDag = "(Zaterdag)"
                Otherwise Nop
             End /*Select*/
             /* Extra spaties achter elke string is om ervoor */
             /* te zorgen dat een voorgaande lange uitvoer op */
             /* het scherm niet achter blijft steken,wanneer  */
             /* de volgende uitvoer kleiner is.               */ 

             Oude_datum = Bdag | “-“ | | Hmaand | |"-" | | Hjaar | | ”  “
             Xdagen_Later = “(“ | | Xdagen | |" dag(en) later)" | |"
             Nieuwe_da±um = Newday | | " " | | SoortDag | | " -" | | m | | ,
             "-" | | J | |"
             @Position  9 45 0 @F Oude_datum      /* Uitvoer op het */
             @Position 16 4S 0 @F Xdagen_Later    /* schern voor de */
             @Position 18 45 0 @F Nieuwe_datum    /* nieuwe datum.  */
             Vsc Cursor aFn 7 34
         End /* If Tdagen */
         If Tdagen = (Bdag + Xdagen) Then Leave
           y = y + 1
           If y = 7 Then y = 0
       End /* End van DQ Teller. . . (De dagen v.d. maand) */
       If Tdagen (Bdag + Xdagen) Then Leave
         m = m + 1
         If m = 13 Then Do
            m = 1;j = j + 1
         End
    End /* End van Do 36 l
  End /* End van If Flag = 4,en de allerlaatste End is voor F3 */
  Else Do
    Nop
  End
End
Win Delete @Fn
Vsc Delete @Fn
Exit /* Einde programma */

Dennis.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan