handleiding DVD gezocht

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik vat 'm.

Ik begrijp dat ik qua kennis /vaardigheden inmiddels vermoedelijk verder ben dan de gemiddelde CloneDVD / AnyDVD gebruiker ;) :D
 
Onderschat niet de kracht van deze progamma's, momenteel ben ik bezig met dvdsanta, ook een alles in een progje met veel mogenlijkheden.

Tot nu toe uitgeprobeerd:
dvd omzetten van ntsc naar pal
xvid omzetten naar dvd formaat.
 
Ik begrijp dat ik qua kennis /vaardigheden inmiddels vermoedelijk verder ben dan de gemiddelde CloneDVD / AnyDVD gebruiker

Binnenkort ben je specialist in dvd omzetten en kopieren :)
 
Vast wel........ ;) :D

't is alleen zo jammer dat velen, die net zoals ik onwetend zijn (waren) een topic als dit niet makkelijk kunnen vinden -> door alle tips / links ben ik binnen 2 a 3 dagen zoveel aan de weet gekomen, dat mag enige naam hebben......................!

Ik heb alle antwoorden nog eens doorgebladerd en kom dan tot de conclusie dat er een schat aan informatie in dit topic staat (dankzij allen die gereageerd hebben) :thumb:
 
Laatst bewerkt:
Daar ben ik weer ;) :D

Zoals ik al schreef heb ik een heleboel bijgeleerd, zodanig veel zelfs dat ik gelijk maar naar een volgende stap ben gegaan: ondertitels mergen in een film.

Ik heb daartoe de handleiding van Tazman gebruikt, doch loop bij het zoeken naar de AVI file als ik Virtualdub heb gestart, tegen een foutmelding aan. (bijlage)
Ik heb wat gegoogled maar durf het nog niet aan "zomaar" wat te downloaden.

Volgende vraag : ik heb een filmpje gedownload en op het w-w-w de bijbehorende Nederlandse subs erbij geritseld. De subs bestaan echter uit 2 files. Hoe plak je 2 van die .srt files aan elkaar (ik neem aan dat je ze eerst aan elkaar moet plakken en dan pas de handleiding / stappen van Tazman moet uitvoeren ?

Laatste vraag : de handleiding van Tazman is gebaseerd op het toevoegen van subs aan een Avi bestand. Wat nu als je film hebt binnengehaald die na het downloaden reeds in een Video_TS map staat (bestaande uit de bekende VOB BUB en IFO bestanden? Geldt daar dan weer een heel ander protocol voor om die van Nederlandse ondertitels te voorzien of moet je die bestanden eerst ombouwen naar AVI (Wat ik mij bijna niet kan voorstellen want de Video_TS bestanden zijn de laatste stap voordat je een DVD gaat branden, m.a.w. het lijkt mij onlogisch dat je die eerst weer moet converteren naar een AVI.....?)

Een heleboel (voor mij) moeilijke vragen, ik hoop dat er iemand een paar antwoorden weet.
 
bijlage vergeten,

komt 'ie:

Aanvullende info : ik heb een volledig bijgewerkte versie van XP home draaien.
 

Bijlagen

  • foutmelding.jpg
    foutmelding.jpg
    19,1 KB · Weergaven: 18
Zoals in de foutmelding staat zijn niet alle codecs die benodigd zijn geïnstalleerd op je pc.

Ik vermoed dat je hiervoor gewoon even DivX moet downloaden. ;)
 
Hmm.. kan me herinneren dat er ooit een programma was dat (denk ik) Theorica Divx Codecs heette, en deze zou op dat moment het meest complete codec-pakket zijn, misschien dat deze nog op een site als ZDNet is te downloaden.

Hopelijk lost dit dan je probleem op.
 
Installeer de xvid codec , deze heb je nodig om hem te coderen, voor afspelen heb je genoeg aan een divx codec.

uitleg codecs.

Pasja, zoals ik eerder omschreef, voor een xvid kan je ook de bSplayer gebruiken, voeg hier de *.srt file bij en de film is gereed om af te spelen.
Wil je echter de film op dvd zetten dan vraagt dat nog enige bewerking, de kwaliteit is dan ook niet meer optimaal.
Als je via www een ondertitel erbij haalt kijk dan goed waarvoor hij is gemaakt, een xvid is vaak 700 mb, het gebeurt ook dat men de film in svcd aanbied, vaak bestaat deze dan uit 2 cd's van ong. 600 tot 700 mb.

Als je 2 cd's hebt in svcd en je hebt ook 2 .srt file en deze staan op de HDD dan speelt de volledige in een keer af ( mits goed gemaakt door de uploader :D )
 
Ik ben al weer een stap verder:

heb op deze regenachtige zaterdag een AVI film ge"torrent" en vervolgens met behulp van een handleiding het voor elkaar gekregen er Nederlandse ondertitels bij te krijgen. Het was even wat muisklikken, maar bij het volgen van de handleiding is het uiteindelijk ook weer kinderspel.

Mogelijk de laatste 2 vragen van mij in dit topic:

de kwaliteit van AVI is toch ietsje minder. Als ik een toekomstige film download (bestaande uit de bekende .bup, .ifo en .vob files) klopt het dan dat ik weer gedeeltelijk met andere progjes moet werken om ook daar een erbij geritselde nederlandse ondertiteling te zien te krijgen ? (Bij zoeken op het w-w-w en binnen de zoekfunctie van de Helpmij en Google, lees ik telkens verschillende namen van progjes die dat moeten kunnen regelen)



Samengevat de vraag: welke progjes zijn het handigst / simpelst om een Nederlandse ondertiteling bij een stel gedownloade vob, ifo en bup files te krijgen ?
Als je antwoordt en je weet toevallig een link naar een leuke handleiding over de door jou geadviseerde progjes, dan zou het erg prettig zijn als je die handleiding even linkte.............. :D

Dit is in ieder geval al een uitgebreide handleiding om op diverse manieren subs erbij te klungelen, maar als ik zie wat er weer voor nodig is om Nederlandse subs bij bup/ifo/vob files te krijgen, dan breekt het zweet mij al weer uit.

Kan dat niet simpeler / anders dan in die links beschreven ?
 
pasja

Na 9 dagen ben je al een expert :) in dvd bewerking.

De link die je maakte is een hele goede, volgens mij bestaat er geen eenvoudige manier voor bewerking, als ik het fout hebt dan zullen anderen wel reageren :rolleyes:

groetjes speedtouch
 
Ik was er al een klein beetje bang voor dat het niet anders zou kunnen :(

Welke malloot heeft overigens bedacht om zoveel verschillende formaten "gangbaar" te maken...... :evil: (Da's voor de gemiddelde pc gebruiker toch niet te doen.............. !)
 
:D :D :D
Volgens mij was dat ook niet de bedoeling om deze geschikt te maken voor de pc. :rolleyes:

Tot er een paar slimme jongens ( dames ) hiervoor een progamma maakten.
Het begin van de ripper ;)
 
M.a.w., als ik :

DVD Shrink
SRT 2 SSA
VOB Edit
Chapter Xtractor
Maestro SBT
Spruce DVD Maestro
Cinemaster Codec

bovenstaande allemaal download dan kan ik weer aan de gang ?

Heb ik dan eindelijk alle tools in huis om alles te doen ?
Shrink en SRT 2 SSA had ik al.
 
Laatst bewerkt:
ps.

ik meen nu te begrijpen waarom sommige topicstarters soms "vage" problemen met hun pc hebben.........
het kan nooit "gezond" zijn voor een soepel lopende Windows om al deze "meuk" erbij te krijgen............ ;)
 
:D
Ja het is wat he,

Op het forum van computertotaal is een moderator die gespecialiseerd is in video bewerking, dit alles doet hij nog eens met een oud pc bakkie.
 
Da's mooi !

Als HCC lid (en maandelijks ontvanger van CT) hoop ik dan een "streepje voor" te hebben bij deze deskundige.
 
Moderator: rwilligen is de naam.

Pasja even off topic,
Heb je ook een bericht gekregen i.v.m verhoging van € 5.60 of heb je geen basis abonnement bij HCC.
 
Ik moet je eerlijk bekennen dat ik de maandelijkse mail (met nota voor m'n ADSL abbo bij HCC) niet echt lees, 't is toch altijd ruim € 19 wat ik moet dokken.

Maar,................

nu je 't zegt : op hun site zag ik dat mijn ADSL basic abbo van 47/48 euro naar 53 euro gaat en da's idd. de door jou genoemde ruim 5 euro.

Ik heb vandaag overigens besloten om over te stappen (van KPN MXstream ADSL basic) naar ADSL PRO2 bij HCCnet. (Scheelt toch al gauw zo'n € 25 per maand :D :D :D)

Ik ben daarbij niet over 1 nachtje ijs gegaan: ik heb de heldesk van HCC helemaal "leeggemolken" over BBnet (betrouwbaaheid / stabiliteit etc. etc.) en uiteindelijk is het gewoon te gek voor woorden om het actie-aanbod van HCC niet te nemen v.w.b. ADSL PRO2.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan