Service Pack 2 voor Windows XP verschijnt al in december.

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Service Pack 2 voor Windows XP verschijnt al in december.

SP2 biedt beveiliging tegen buffer overruns.

Microsoft zal Service Pack 2 voor Windows XP veel vroeger dan oorspronkelijk gepland uitbrengen. De verzameling patches en bugfixes verschijnt vanwege veiligheidsredenen al in december. De softwaregigant wil zo reageren op kritiek dat het Windows-besturingssysteem kwetsbaar is voor aanvallen.

Het zag er lange tijd naar uit dat SP2 voor Windows XP pas medio 2004 gelanceerd zou worden. Richard Kaplan, vice-president voor Content en beheerder van de Microsoft-sites, zegt nu dat de SP2 tegen het einde van het jaar opduikt.

Naast alle patches en bugfixes die sinds de eerste service pack voor XP apart zijn verschenen, zijn in de download ook snufjes te vinden waarmee je Windows veiliger maakt. Zo wordt de ingebouwde firewall automatisch aan gezet. Ook de beveiliging rond ActiveX wordt opgeschroefd, wat vooral webgebaseerde aanvallen de pas moet afsnijden.

Daarnaast introduceert SP2 een geavanceerde geheugenbescherming. Die moet voorkomen dat hackers een zogenaamde buffer overrun gebruiken om in te breken op een pc. Als het dat werkt, zou het aantal geslaagde aanvallen drastisch worden terug gedrongen.

Kaplan vertelde verder dat voortaan alle patches nu maandelijks gebundeld worden - tenzij er een echt noodgeval is.

Bron: zdnet.nl
 
Zo wordt de ingebouwde firewall automatisch aan gezet.
Moeten we hier nou blij mee zijn? Krijgen we straks allemaal weer berichten van applicaties die niet meer werken.

Maarja, ben benieuwd...

Dank voor de melding!
 
Hoe zit het met de Virtual Machine in internet explorer

Deze is bij service pack 1a al verwijderd

Ik neem aan dat hij ook niet in sevice pack 2 aanwezig is , als dat zo is kan je geen java-toepassingen meer draaien , resultaat is dat bij veel website's sommige onderdelen niet meer werken.

Voor deze update zal ik eerst maar een image wegzetten met ghost :D

groetjes speedtouch
 
Tweede service pack voor Windows XP verschijnt pas medio 2004.

'In december alleen een bèta'

De tweede service pack voor Windows XP verschijnt dit jaar waarschijnlijk alleen in bètavorm. Hoewel Microsoft-directeur Richard Kaplan afgelopen week beloofde dat de nieuwe service pack vóór december zou verschijnen, lijkt het er nu op dat SP2 pas medio 2004 beschikbaar komt.

Voor een specifieke datum is het te vroeg in de ontwikkelingsfase, aldus Microsoft. De lanceringdatum van het service pack is al meerdere keren verschoven. Aanvankelijk zou SP2 al afgelopen zomer verschijnen, maar in augustus gaf Microsoft aan dat dit niet gehaald ging worden. Ondanks de verwarring die door Kaplan werd gezaaid, blijft de nieuwe datum geldig. In december zou wel alvast een bèta verschijnen, al is het onduidelijk of die al de beloofde betere beveiliging zal bevatten.

Naast alle patches en bugfixes die sinds de eerste service pack voor XP apart zijn verschenen, zijn in de download ook snufjes te vinden waarmee je Windows veiliger maakt. Zo wordt de ingebouwde firewall automatisch aan gezet. Ook de beveiliging rond ActiveX wordt opgeschroefd, wat vooral webgebaseerde aanvallen de pas moet afsnijden.

Daarnaast introduceert SP2 een geavanceerde geheugenbescherming. Die moet voorkomen dat hackers een zogenaamde buffer overrun gebruiken om in te breken op een pc. Als het dat werkt, zou het aantal geslaagde aanvallen drastisch worden terug gedrongen.

Bron: zdnet.nl
 
Ja, ag ik ben al lang blij dat zie die security rollup packs uitbrengen, dat scheelt heel wat werk als je nieuwe installatie doet.

Die niewe "future" **** mogen ze van mij wel uitstellen tot 2004 of verder :p

als ze hier van nog maar wat versies van uitbrengen (zoals die nieuwe patches van vorige week zitten er nog niet in, beetje jammer)

http://support.microsoft.com/?kbid=826939
 
Sp 2 wordt dan voorzien van alle updates en patches die na sp 1 uitgebracht zijn dan toch ?
of moet je die nog steeds los blijven downloaden ?

Groeten Oossie
 
XP security dillema door komst Service Pack 2.

Windows XP gebruikers zullen hun IT security tegen mogelijke Java en .Net prestatie problemen moeten afwegen, als ze van de nieuwe features in Service Pack 2 gebruik willen maken. Service Pack 2, dat in de eerste helft van 2004 zal verschijnen, zal een belangrijke stap in de strategie van Microsoft zijn om de IT omgeving te beveiligen. Het hoogste security niveau in Service Pack 2 kan echter alleen bereikt worden als men de aanwezige "no execution" (NX) technologie gebruikt. Deze technologie kan alleen op machines met een AMD 64 en Operton processor gebruikt worden. NX gebruikt een feature van de processor om buffer overflows te voorkomen. Hierdoor zouden wormen zoals de MS Blaster worm zich niet meer kunnen verspreiden. Het probleem van SP2 is dat sommige applicaties niet met de NX technologie compatible zijn. (Computer Weekly)

Bron: security.nl

Nou dat weer...:rolleyes:
 
Laatst bewerkt:
Nieuwe security features voor Windows XP en 2003

In een poging om de security van haar software te verbeteren heeft Microsoft bekendgemaakt dat het in de tweede helft van dit jaar Service Packs voor Windows XP en 2003 zal releasen. Dankzij nieuwe beschermingsmaatregelen kunnen bedrijven die Windows Server 2003 gebruiken de toegang van andere bedrijven, die hun security procedures niet in orde hebben, tot hun systeem blokkeren. Voor Windows XP gebruikers zal Service Pack 2 een nieuwe security tool bevatten die door het monitoren van bekende lekken, virussen en wormen moet voorkomen. Hierdoor hoeven systeembeheerder niet meer direct het probleem te patchen. Om virusverspreiding verder te voorkomen heeft Microsoft het blokkeren van bijlages in Outlook en instant messaging verbeterd. Tevens heeft men ook de bescherming van het geheugen onderhanden genomen, zodat in de toekomst stack overruns, die vaak gebruikt worden om PCs te laten crashen, minder vaak kunnen voorkomen. (VNU)

Bron: security.nl
 
Service Pack 2 ook voor illegale Windows

Gebruikers van zowel legitieme als illegale versies van Windows XP zullen Service Pack 2 gratis kunnen downloaden. De bezorgdheid van Microsoft over de veiligheid van haar gebruikers heeft ertoe geleid dat Service Pack 2 voor iedereen beschikbaar zal zijn. "We hebben niets aan SP2 gedaan waardoor het niet met gekopieerde versies kan werken," zo liet Barry Goffe van Microsoft weten. Dit in tegenstelling tot Service Pack 1, dat een aantal opties bevatte waardoor het niet met gekopieerde versies werkte. "Het was een moeilijke keuze, maar het is belangrijker om gebruikers van illegale Windows versies veilig te houden, dan ons zorgen te maken over geld," aldus Goffe in dit artikel. Bron: security.nl
Zie ook webwereld.nl: Sp2 ook voor illegale versies Windows XP
 
Laatst bewerkt:
maar het is belangrijker om gebruikers van illegale Windows versies veilig te houden, dan ons zorgen te maken over geld
10-05-2004

Wordt Microsoft eindelijk verstandig :rolleyes: ?
 
Bij HCCNET is het ook al bekend.'

Service Pack 2 ook voor illegale Windows XP

10 mei 2004 - Ook gebruikers van een illegale versie van Windows XP kunnen over een aantal maanden gratis Service Pack 2 downloaden. Microsoft is tot deze beslissing gekomen om het veiligheidsniveau te vergroten. Service Pack 1 was alleen op een legaal XP-systeem te installeren. "Onbeveiligde Windowsgebruikers leiden tot heviger virusuitbraken", meldt Barry Goffe van Microsoft. "Daardoor wordt het internet en worden onze legale gebruikers getroffen." De update wordt pas na juli verwacht. (OM)
 
Geen Service Pack 2 voor illegale Windows XP

Ondanks eerdere berichten dat Service Pack 2 ook op illegale versies van Windows XP zou werken, heeft Microsoft nu laten weten dat dit NIET het geval zal zijn. "De eerdere berichten in de pers dat Windows XP Service Pack 2 met illegale versies zou werken zijn niet helemaal correct. Voor dat SP2 geinstalleerd wordt, zal het product ID (PID) van het besturingssysteem met een aantal bekende illegale PIDs gecontroleerd worden. Als een PID niet geldig is, zal SP2 niet installeren," aldus een woordvoerder van Microsoft. De PID controle vond ook al bij Service Pack 1 plaats. (eWeek) Bron: security.nl
 
microsoft bla bla bla bla er wordt toch wel weer wat op verzonnen.
 
Geplaatst door tazman
microsoft bla bla bla bla er wordt toch wel weer wat op verzonnen.

"Bovendien werd voor het eerste XP-servicepack, dat eveneens een controle uitvoerde alvorens te installeren, al snel een technische omweg gevonden." Bron+volledig artikel: zdnet.nl Zo is 't Tazman. :)
 
Windows XP Service Pack 2 mogelijk gratis in winkels

Nog zo'n twee maanden en dan zal Service Pack 2 voor Windows XP verschijnen. De mega-update moet netwerken en geheugen beter beveiligen en gebruikers veiliger laten e-mailen en surfen. Microsoft heeft opnieuw bevestigd dat de update alleen op legale versies van Windows XP geinstalleerd kan worden. De update zal via Internet te downloaden zijn, maar mogelijk ook gratis in de winkels afgehaald kunnen worden. Dit verschilt echter per regio. Zo zal men in Engeland Service Pack 2 via de winkels verspreiden of dit ook in Nederland gedaan wordt is nog niet bekend. Volgens de laatste berichten zal Microsoft de update zo verpakken dat deze 80MB groot is als hij uitkomt, waarmee berichten over een bijna 300MB groot Service Pack niet meer kloppen. Meer informatie over Service Pack 2 staat op deze pagina van Microsoft. (SMH) Bron: security.nl
Zie ook: breekpunt.nl
 
Laatst bewerkt:
Problemen door buffer overflow bescherming in WinXP SP2

Een bug in de NX "CPU execution protection technology" in Windows XP Service Pack 2 heeft ervoor gezorgd dat release candidate 2 waarschijnlijk pas volgende week zal verschijnen. De NX technologie moet de PC tegen buffer overflows, waar wormen en virussen gebruik van kunnen maken, beschermen. Oorspronkelijk wilde Microsoft Service Pack 2 in juni uitbrengen, maar bugs in het security center en applicatie compatibiliteits problemen hebben ervoor gezorgd dat we SP2 nu pas in juli kunnen verwachten. Vanwege deze problemen zou de ontwikkeling van Longhorn bijna tot stilstand zijn gekomen. (Neowin)
Bron: security.nl

:rolleyes: Nah, nog even goed oefenen dan maar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan