Ssd start niet meer op en wordt niet herkend

Status
Niet open voor verdere reacties.
Je schrijft: heb nw ssd erin image erop en alles draait weer

(een image met wellicht foutjes uit die installatie zet je dus ook weer terug. Ben dus benieuwd hoe lang het duurt eer het fout gaat. Ik pleit voor verse installaties)
 
Heb je een punt, maar gezien de inhoud van de image loop ik dan maar het risico en ga er vanuit dat de SSD gewoon kapot is. Misschien herstellen met behoud van belangrijkste zaken alhoewel dat ook vaak knap tegenvalt wat betreft kwijtraken van allerlei zaken.
 
Ik wacht even Samsung af. Tot nu toe draait de nieuwe prima als deze weer gaat falen dan ga ik er voorpagina nieuws van maken ::D:D:P of weer zo'n lange sessie beginnen als deze kan ook nog, toch?? Of word je dan echt pas helemaal kribbig ??
 
Inmiddels contact gehad met Samsung: Vergrendelen zou te maken kunnen hebben met dergelijk aanwezige software in Windows 10 die je dan willens en wetens of juist niet zou hebben kunnen aangezet. Zou mogelijk zijn met overgang van Win 7 naar Win 10. Maar dan zou de ssd het meteen niet gedaan hebben. En bij mij alleen sprake van 8,1 naar 10. Als SSD kapot is kan Windows de vergrendeling mededeling geven ook al is er geen sprake van vergrendeling. Volgens Samsung alles gedaan om te checken of er toch niet ergens iets fout is gedaan of kon zijn. SSD wordt opgehaald! Bekeken of reparatie mogelijk is indien niet dan krijg ik een nieuwe. Ik hoef niet eens aankoop rekening te overleggen want aan serienummer kunnen ze zien of er nog garantie op staat. Je zou het bijna nog leuk gaan vinden, zo'n kapotte ssd.

Nu nog ff zoeken waar je kan "vergrendelen" in Win 10 ( nu geen zin in maar komt wel een keer )
 
Goh, kan het toch niet laten.
Maar ik geloof toch echt dat ik al zoiets heb geopperd. Al is het alleen maar via de links die ik heb gegeven.
Mara ja, eigenwijs zijn......

Hetzelfde probleem had ik met het installeren van een SSD image met W10.

Ik had hetzelfde probleem na het clonen van een harde schijf en heb het opgelost door de boot sector te herstellen:

en wie weet is Windows wel de boosdoener van dit probleem.

En mijn allereerste opmerking was:
Heb je toevallig (laatst) je installatie gekloond naar die SSD?

I rest my case.
 
Win 10. Ssd start niet meer op. Wordt niet herkend. Is vergrendeld, ontgrendel en start opnieuw. Een van de duizenden ***koek adviezen vanuit Windows die nooit helpen of op pure onzin berusten. Want hoe ontgrendel je ssd. Recover cd's werken niet < acronis> men zij gewaarschuwd. Advies?
.

U zou eens contact kunnen opnemen met laptops4all in loosdrecht zij repareren laptops en computers https://www.laptops4all.nl wie weet hebben zij de oplossing.
 
Punt 4 dan denk ik: alle ssd bezitters maak je borst maar nat want dan hebben we met een structureel probleem van doen, en is je ssd gewoon pleite.
Misschien enigszins off-topic, maar het klopt wat je zegt en ik heb het zelf al enkele malen meegemaakt dat een SSD plots niet meer herkend word of mogelijk defekt is. Bij een HDD die je regelmatig controleert met een tooltje zoals bvb CrystalDiskInfo ga je vaststellen dat er iets scheelt met je HDD en kan je nog acties ondernemen. Bij een SSD, naast uiteraard het zeer regelmatig backuppen - en geloof me: meer x nodig dan met een HDD nodig is - zit je van het ene moment op het andere met een SSD die niet meer werkt. Ik ga hier nog niet zeggen dat hij defekt is, maar de klassieke datarecuperatie werkt hier gewoonlijk niet.
In mijn ogen is en blijft een SSD dus minder betrouwbaar dan een HDD, maar wel ongelofelijk sneller.
 
Samsung 840EVO 500. Twintig dan wens ik je veel geluk maar ze zullen niet allemaal vergrendelen hoop ik want niemand kan het oplossen. Ik ga maar een nieuwe kopen, zal wel moeten en gelukkig heb ik wel Acronis True Image kopie hopelijk werkt die nog wel.
Het was dan ook een type 840 1TB dat bij mij van het ene moment op het andere ook niet meer werkte, had wel een backup maar niet van alles. Ik had hem in de weken en maanden daarop ook op verschillende PC's als "slave" ingezet om te kijken of er nog iets te redden viel: niets. Nu na meer dan een jaar nog eens op een andere PC geprobeerd en kijk alles is terug zoals vóór de crash.
 
Laatst bewerkt:
Ik ook en het gebeurt echt zomaar=als ik gelijk heb een volledig onbetrouwbaar medium dan. Zonder oplossing voor het probleem? Maar een IPad zoals ik nu moet gebruiken is ook niet echt wat ik zoek omg
Dat nu ook weer niet maar laten we zeggen minder betrouwbaar zoals ik reeds gezegd heb. Je zal daarvoor wel als een ketter aanzien worden, leer er mee leven, want hoedanook heb je gelijk dat het SSD medium nu eenmaal minder betrouwbaar is.
 
want hoedanook heb je gelijk dat het SSD medium nu eenmaal minder betrouwbaar is.
Nou, dat ben ik totaal niet met je eens!

Het is gewoon Windows die er een probleem van maakt. Doe dus GEEN upgrade maar een verse install.

Ik heb al heel lang een SSD en het is voor mij de meest betrouwbaar medium dat er is!
Maar ja, Linux hè?!
 
Nou, dat ben ik totaal niet met je eens!

Het is gewoon Windows die er een probleem van maakt. Doe dus GEEN upgrade maar een verse install.

Ik heb al heel lang een SSD en het is voor mij de meest betrouwbaar medium dat er is!
Maar ja, Linux hè?!
De manier waarop een SSD werkt en waarop er gegevens naar toe worden geschreven is kompleet anders dan de manier waarop er gegevens naar een HDD worden geschreven. Een HDD heeft alleszins een veel langere levensduur, en als je lange levensduur als meer betrouwbaar kan betempelen is er weinig twijfel over wat het betrouwbaarste medium is. Ook bevestig, herhaal ik nog maar eens dat een SSD van het ene moment tot het andere kan in panne vallen. Bij een HDD is dat slijtageproces merkbaar en langzamer. Niet dat ik zelf geen SSD gebruik hoor, ik hou er wel rekening mee dat ik voortdurend BU's moet maken, Maar voor een BU van een OS ter grootte van 60GB op een C drive met SSD is dat slechts een dikke 5 minuten wegens de SSD snelheid, dus dat valt goed mee.
 
Laatst bewerkt:
Een HDD heeft alleszins een veel langere levensduur, en als je lange levensduur als meer betrouwbaar kan betempelen is er weinig twijfel over wat het betrouwbaarste medium is.

Klinkklare onzin.

Neem dit artikel (en zeker ook de bijhorende eindconclusie hieronder) eens rustig door :

Tijd om eens te rekenen aan de levensduur. Het punt waarop de eerste uncorrectable error plaatsvindt is wat ons betreft het punt waarop we de SSD in feite als ‘aan het eind van z’n leven’ moeten bestempelen. Dat was bij exemplaar 1 dus na 764 TiB geschreven data en bij exemplaats 2 na 768 TiB geschreven data. Dat beide waardes zo opvallend dicht bij elkaar liggen (minder dan 2% verschil!) doet ons vermoeden dat de levensduur van de Samsung 840 SSD’s vrij constant is, al is dat met een steekproef van twee exemplaren natuurlijk niet echt hard te maken.

Hoe dan ook: als we even uitgaan van de 764 TiB en rekenen met een gemiddeld aantal van 10 GiB writes per dag (wat volgens de meeste SSD-fabrikanten een bovengrens is voor ‘normaal’ consumentengebruik), dan komen we uit op een levensduur van 214 jaar. Daar moeten we echter bij aanmerken dat wij de SSD vrijwel sequentieel volschrijven en zodoende uitkomen op een write amplification factor (het verschil tussen het aantal naar de SSD verstuurde schrijfopdrachten en het door de SSD intern uitgevoerd schrijfopdrachten) van slechts 1,04 à 1,05. Algemeen wordt aangenomen dat een WAF van circa 3,0 normaal is bij consumentengebruik en een SSD zonder compressietrucs. Dat zou betekenen dat we uitkomen op een levensduur van 75 jaar. Zelfs wanneer je een enorme power-user bent, iedere dag meerdere films downloadt op je SSD en zodoende op gemiddeld 30 GiB per dag uitkomt, hoef je je volgens onze test geen zorgen te maken: dan nog rolt uit onze berekening een te verwachten levensduur van 24 jaar. Hoe je een SSD ook in de praktijk gaat gebruiken, al deze tijdsspannen zijn een stuk langer dan de periode dat je vermoedelijk daadwerkelijk dezelfde SSD gebruikt. Een functionele levensduur van 10 jaar is al uitzonderlijk hoog voor een vast opslagmedium.

Met een berekende levensduur van 75 jaar voor de TLC-geheugenchips voor normaal consumentengebruik mogen we dus wel concluderen dat je je weinig zorgen hoeft te maken. Of een SSD daadwerkelijk 75 jaar meegaat durven we te betwijfelen, maar het aantal beschikbare schrijfcycli blijkt dus zeker niet de bottleneck. Onze conclusie van een paar maanden geleden moeten we dus herzien: als consument kun je zonder meer met een goed gevoel een Samsung 840 SSD met TLC-geheugen kopen.
 
Lees meer onzin, kloon al jaren voor jan en alleman en alles werkt prima, een nieuwe installatie is helemaal niet nodig, als je de alignment maar instelt.
 
Als ik zie hoeveel tijd en energie in dit probleem gestoken is vraag ik me af of de data op de schijf je dit waard zijn.
Kan ik niet bepalen.
Stuur me aub niet naar ander item ik ben al bijna suïcidaal ��


Als het hoofdzakelijk om het principe gaat, ik wil dat ding weer aan de praat krijgen, zou ik zeggen laat zitten. Vergeefse moeite.

Lukt dat allemaal niet is het te hopen dat je nog garantie hebt.

Gaat het om de data, benader dan eens een bedrijf dat daar in gespecialiseerd is. Misschien is het terughalen van die data betaalbaar, afgezet tegen de belangrijkheid voor jou van de data.
Zij hebben vaak programma's waarmee veel meer mogelijk is dan wij kunnen bedenken.
 
Laatst bewerkt:
Heb ook al meerdere keren succesvol gekloond van een HDD naar een SSD en ja, wat Lange Pier aanhaalt (alignment) is belangrijk. Een goede tool houdt daar rekening mee, checken kan nadien perfect met o.a. MiniTool Partition Wizard.

@ kostenzer : TS heeft een image op zijn nieuwe SSD gezet, waar ik in dit geval wel mijn wenkbrauwen bij frons.
 
@ kostenzer : TS heeft een image op zijn nieuwe SSD gezet, waar ik in dit geval wel mijn wenkbrauwen bij frons.

Dat had ik ook.
Dan wordt de schijf toch gevonden en kan er toch op geschreven worden. Raar na al de pogingen die egkok ondernomen heeft.
Lijkt me ook iemand die weet wat hij doet en, net zoals ik, weet dat hij niet alles weet.

ALS hij overschreven is dan is de data niet meer belangrijk. Opsturen die handel!
 
Lees meer onzin, kloon al jaren voor jan en alleman en alles werkt prima, een nieuwe installatie is helemaal niet nodig, als je de alignment maar instelt.

Ik weet heus wel waar je op doelt, alleen je wilt het niet lezen zoals het bedoeld is.
Overigens is het geen garantie dat wanneer het bij jou altijd goed gaat (dat neem ik dan maar aan!), dat het bij een ander (met andere hardware/software etc.) ook goed gaat.
En daar zit hem nu juist de clou. Jij (en anderen) denken waarschijnlijk dat het altijd maar goed gaat, zolang het bij jou goed gaat. Ik kan je verzekeren dat dat echt niet zo is.

Als je installatie al foutjes bevat waardoor je windows niet meer zo werkt al voorheen, moet je zeker geen recente image terugzetten. Immers, je neemt die foutjes dan mee.
En dan ben je net zo ver.

Verder heb ik gelezen dat een SSD die vergrendeld is, voorkomt bij mensen die van win 7 of 8 naar win 10 in een upgrade zijn gegaan.
Natuurlijk hoeft het niet bij iedereen fout te gaan, maar het viel mij in de artikelen wel op.

Als je een image terug zet met je win 7 of8, je upgrade daarne naar 10, tja...moet je niet gek staan te kijken als het dan niet goed gaat.

Dat heb ik hier zelfs in Linux. Je kan in Ubuntu upgraden, maar ik adviseer altijd een verse installatie.
Er zijn bij een boel mensen waaronder ikzelf, al vaker een upgrade verkeerd gegaan. Dus dit is geheel eigen ervaring!! (ook in windows trouwens)

Daar is allemaal geen onzin aan!

@ kostenzer : TS heeft een image op zijn nieuwe SSD gezet, waar ik in dit geval wel mijn wenkbrauwen bij frons.
Yep. Een nieuwe SSD? Doe een verse installatie!
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan